Foto: cev.lu
Lai gan pēc trešdien Izraēlā piedzīvotā zaudējuma Latvijas volejbolistiem ir teorētiskas iespējas iegūt ceļazīmi uz 2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīru, realitātē šī neveiksme praktiski ir pārvilkusi svītru Latvijas komandas cerībām, uzskata komandas galvenais treneris Avo Kēls.

Kā ziņojām, Latvijas volejbolisti Eiropas čempionāta atlases pirmajā spēlē viesos Rānanā piedzīvoja negaidītu zaudējumu Izraēlas valstsvienībai ar 0-3 (23:25, 27:29, 13:25). Vēl šajā grupā ir Igaunija, kas tiek uzskatīta par favorīti un ar ko Latvija savās mājās "Arēnā Rīga" tiksies svētdien, 19. augustā. Katras grupas uzvarētāja un piecas no septiņu grupu otro vietu ieguvējām tiks uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

"Tagad galvenais ir līdz svētdienai mentāli un psiholoģiski saņemties. Mums tagad ir maz izredžu tikt uz Eiropas čempionātu. Es esmu reālists. Šodienas spēle bija pati svarīgākā, lai cerīgi sāktu un varētu domāt par turpmāko. Tagad jau nezinu, kam jānotiek," portālam "Delfi" sacīja Kēls. "Protams, ka viss ir mūsu pašu rokās. Kamēr būs teorētiskas iespējas, tikmēr, protams, cīnīsimies. Viss ir vienmēr iespējams, bet realitātē mums ir nepieciešams brīnums."

Kēlam uzreiz pēc spēles, padziļināti nepētot statistiku, nebija skaidrojuma par neveiksmes un sliktās spēles iemesliem. "Pirmajos divos setos vajadzēja "iekost", īpaši otrā seta izskaņā. Pirmajā setā pie +4 bija iespēja panākt +5, bet kļūdījāmies un uzriez pie tā paša izkārtojuma zaudējām vēl punktus. Vēl viens fakts – mums spēles sākumā pārsvaru palīdzēja iegūt trīs bloki. Bet tie bija vienīgie, jo turpinājumā nevienu punktu neguvām ar blokiem."

Igauņu speciālists norāda, ka bloks ir paškontroles elements, un to vajag veidot pēc sajūtām, "lasot spēli". Tomēr šoreiz, atšķirībā no Eiropas sudraba līgas, šis elements nav nostrādājis – līdzīgi kā daudzi citi volejbola elementi, spiests atzīt Kēls.

"Ne jau mēs paši salūzām, jo pretiniekam arī ir kaut kas jāizdara, lai mūs salauztu. Nebija tādas agresijas, kas bija Eiropas līgā. Nevaru teikt, ka Izraēla spēlē labāk par Austriju vai Maķedoniju, ko uzvarējām Eiropas līgā. Bet šodien mums kaut kā nolaidās rokas un neizdevās saņemties," turpina Kēls. "Viss, ko sagatavošanās laikā vajadzēja izdarīt, ir izdarīts. Bet paši redzējāt, kā izskatījāmies. Pirmajos divos setos svarīgos brīžos nepiemērotā laikā kļūdījās mūsu līderi. "

"Ja katrs spēlētājs pats nevar saņemties un tikt ar sevi galā, tad man ir grūti palīdzēt. Mēs varam izstrādāt shēmas, saspēles, bet laukumā jau viņiem pašiem tas ir jāveic. Grūti tagad atrast skaidrojumu un īstos vārdus, bet fakts paliek fakts – zaudējums ar 0-3," ar nopūtu bilst Kēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!