Foto: F64
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdere RFS pirmdien savās mājās ar rezultātu 1:0 (1:0) izcīnīja uzvaru pret "Jelgavu".

Vienīgos vārtus spēles pirmajā puslaikā guva Aleksandrs Solovjovs.

Futbola virslīgas līdere RFS pirmajā puslaikā izmantoja iespēju un ieguva pārsvaru, kad pēc standartsituācijas izspēles spēles 19.minūtē rezultātu atklāja Solovjovs. Pirmā puslaika turpinājumā Solovjovam bija laba iespēja panākt divu vārtu pārsvaru, kuru gan viņš neizmantoja, kā arī jelgavnieku rindās izdevība bija Lietuvas spēlētājam Mindaugam Grigarāvičam, tomēr pirmais puslaiks noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

Pēc pārtraukuma "Jelgava" lūkoja atgūties, tomēr RFS prata nosargāt savus vārtus neskartus, kā rezultātā rīdzinieki turnīra tabulā ierakstīja kārtējos trīs punktus.

RFS iepriekšējā virslīgas mačā, galvaspilsētas derbijā, ar 0:1 piekāpās "Riga" komandai. RFS vienībai līdz ar to pārtrūka astoņu uzvaru sērija turnīrā.

Tikmēr "Jelgava" virslīgā līdz šai spēlei bija cietusi divus zaudējumus pēc kārtas, abus ar trīs vārtu starpību - 1:4 pret Jūrmalas "Spartaku" un 0:3 pret "Ventspili". Pirmajā aplī Rīgas klubs savā laukumā bija pārāks ar 3:0, bet otrajā aplī viesos guva virsroku ar 2:0.

RFS vienībai šajā mačā nevarēja palīdzēt serbu aizsargs Milans Savičs, kā arī pussargi Gļebs Kļuškins un gruzīns Beka Vačiberadze. Savičs izcieš trīs spēļu diskvalifikāciju par sitienu "Riga" futbolistam, bet Kļuškins un Vačiberadze ir sakrājuši brīdinājumus.

"Ventspils" pirmdien ar 1:0 mača izskaņā apspēlēja "Liepāja"/"Mogo", bet "Riga" svētdien viesos ar rezultātu 2:0 uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību. Vēl viena šīs kārtas spēle starp "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Spartaku" pārcelta uz 3.oktobri.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 40 punktiem 16 spēlēs joprojām ir RFS, tai ar 34 punktiem seko "Riga", kamēr tikpat punkti ir "Ventspilij". Aiz labāko trijnieka ar 29 punktiem ir "Spartaks", bet par punktu atpaliek "Liepāja"/"Mogo", kam ir 14 spēles. Savukārt 14 punktus 17 dueļos iekrājusi "Jelgava", četri punkti tikpat cīņās ir "Metta"/LU vienībai, bet divi - "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem, kuri aizvadījuši 16 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!