Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Eiropas U-18 čempionātā B divīzijā pirmdien, 13. augustā, pie pirmā panākuma tika Latvijas izlase, kas spraigā cīņā spēja salauzt Kosovas pretestību un izcīnīt uzvaru ar 37:31.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Guntis Piļpuks, kurš šodien kļuva arī par rezultatīvāko, gūstot 11 vārtus, informē Latvijas Handbola federācija.

Austrijas pilsētā Tulnā Latvijas jaunie handbolisti bija uzsākuši ar mainīgām sekmēm – turnīra pirmajā spēlē latvieši nenoturēja piecu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti pret Slovākiju (22:22), bet otrajā mačā nespēja rast pretargumentus pret mājinieci un vienu no turnīra galvenajām favorītēm Austriju (15:39). Savukārt Kosovai turnīra ievadā nebija izdevies tikt pie punktiem – vispirms ar 25:31 tika atzīts Nīderlandes pārākums, bet otrajā spēlē kosovieši piedzīvoja sakāvi pret Slovākiju (18:36).

Šīs dienas spēlē tieši Latvijas handbolisti pēc Gunta Piļpuka metiena atklāja rezultātu, izvirzoties vadībā, taču tam sekoja vairākas neveiksmīgi nospēlētas epizodes, kā rezultātā tika zaudēti četri vārti pēc kārtas – 1:4. Turpinājumā latvieši spēja pietuvoties līdz minimumam, vairākkārt arī panākt neizšķirtu (6:6, 7:7), taču uz savu kļūdu rēķina atkal tika dota iespēja kosoviešiem atrauties – 10:14 spēles 23.minūtē. Četri vārti pēc kārtas (Antons Šuleiko, Jurģis Strēlis, Guntis Piļpuks un Edgars Krieviņš) ļāva pretiniekus atkal panākt (14:14), tomēr puslaiku savā labā neizdevās noslēgt – 15:17 pēc pirmajām 30 minūtēm.

Otrā puslaika sākumā Kosova atkal panāca triju vārtu pārsvaru, bet ar trim vārtiem pēc kārtas Latvija spēja līdzsvarot rezultātu un 38.minūtē pēc Šuleiko rezultatīvā uzbrukuma tikai otro reizi spēlē ieguva vadību – 21:20. Šis pavērsiens vairoja arī latviešu pārliecību, jo vēlāk rezultāts jau pieauga mūsējo labā, sasniedzot +4 (27:23) puslaika vidū un +6 (30:24) desmit minūtes līdz spēles beigām. Maksimālo pārsvaru Latvija ieguva neilgi pirms finālsirēnas, panākot +7, bet visā spēlē bija pārāka ar 37:31.

Rīt Latvijas U-18 handbolisti aizvadīs spēli pret Bulgāriju, bet apakšgrupu turnīru noslēgts 16. augustā pret Nīderlandi. Pēc grupu turnīra noslēguma katras grupas (A apakšgrupā sacenšas Turcija, Čehija, Īrija, Lielbritānija, Ukraina, Melnkalne) divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5. līdz 8. vietu, bet divas vājākās vienības cīnīsies par 9. līdz 12. vietu.

Eiropas U-18 čempionāts B divīzijā
Latvija – Kosova 37:31 (15:17)
Latvija: Piļpuks 11, Krieviņš 6, Šuleilo 6, Jonuška 5, Strēlis 5, Plūme 2, Kušners 2.

Latvijas U-18 izlase:
Kārlis Sausnītis (Ulbroka SK, MSĢ/LAT-Hertz), Endijs Kušners (Ludza), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Guntis Piļpuks (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Kristers Plūme (HK Vaiņode), Jurģis Strēlis (HK Vaiņode), Edvīns Mekšs (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ingus Kristiāns Jonuška (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Andris Domanskis (HK Vaiņode, MSĢ/LAT-Hertz), Toms Rolands Ābelīte (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Vjačeslavs Rutka (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Deivids Nils Vaitkus (HK Vaiņode), Vladislavs Fots (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ivo Čižauskis (Tērvete), Antons Šuleiko (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!