Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova pēc sekmīgā snieguma Monteālas "Premiers" turnīrā jaunākajā WTA rangā pakāpusies par vienu pozīciju un ieņem jau 18. vietu, bet mūsu vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko ir saglabājusi 11. pozīciju.

Kā ziņojām, Sevastova Monreālas turnīrā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā atzina amerikānietes Sloeinas Stīvensas pārākumu. Par iekļūšanu turnīra astoņu labāko spēlētāju skaitā Sevastova nopelnīja 190 WTA ranga punktus.

Ostapenko no šā turnīra izstājās jau pirmajā kārtā, taču ir saglabājusi savu 11. pozīciju WTA rangā.

No pārējām WTA rangā esošajām Latvijas tenisistēm kāpums tikai Alise Čerņeckai, kura pacēlusies par divām pozīcijām uz 1008. vietu. Diānai Marcinkēvičai kritums par 20 vietām (290.), Daniela Vismane atkāpusies par septiņām pozīcijām (648.), bet Irina Ļapustina zaudējusi uzreiz 83 vietas (1223.).

Ranga galvgalī pirmais četrinieks palicis bez izmaiņām, planētas pirmās raketes godu saglabājusi rumāniete Simona Halepa, otrā ir Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki, trešā joprojām ir Sloeina Stīvensa, bet ceturtā — vāciete Angelija Kerbere. Uz piekto vietu pacēlusies Francijas pārstāve Karolīna Garsija, par divām vietām augstāk tagad ir čehiete Petra Kvitova, bet ukrainiete Eļina Svitoļina zaudējusi divas pozīcijas un noslīdējusi uz 7. vietu.

Par vienu vietu augstāk pakāpusies arī čehiete Karolīna Plīškova, kamēr spāniete Garvinje Mugurusa noslīdējusi no septītās uz devīto vietu. TOP10 joprojām noslēdz vāciete Jūlija Gērgesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!