Foto: DELFI

Bijušais Latvijas izlases kapteinis un tagadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs atklājis atvadu spēles datumu, kad aizvadīs pēdējo maču profesionālajā sportā.

"Ilgi gaidītā atvadu spēle būs 18. augustā, kad es pēdējo reizi iziešu laukumā kā pusaktīvs futbolists," LNT ziņu raidījumā "900 sekundes" atklāja Gorkšs, kurš pārstāvēs savu pirmo klubu, "Auda".

Šajā Latvijas pirmās līgas čempionāta spēlē, kas notiks "mājīgajā "Audas" stadionā" Ķekavā, pretiniekos būs Daugavpils "Progress". "Tāds būs tas mans pēdējais iznāciens," saka Gorkšs.

Savu karjeru futbolā Gorkšs aizsāka 1997. gadā klubā "Auda". Tajā viņš aizvadījis 77 spēles un guvis deviņus vārtus. Pēc tam 2002. gadā aizsargs parakstīja līgumu ar Zviedrijas futbola klubu "Osters", tā aizsākot savu iespaidīgo starptautisko karjeru, kuras laikā pārstāvēja vairākus slavenus Anglijas futbola klubus kā "Blackpool", Londonas "Queens Park Rangers", Volverhemptonas "Wanderers" un "Reading", kurā debitēja Anglijas premjerlīgā.

Pēc Anglijas perioda Gorkšs vēl spēlējis Grieķijā, superlīgas klubā "Ergotelis", un Čehijā, Prāgas "Dukla".

2016. gadā aizsargs atgriezās Latvijā, kur parakstīja līgumu ar virslīgas klubu "Liepāja", bet 2017. gada ziemā — ar ambiciozo "Riga", bet pēc tam pievienojās savai pirmajai komandai, 1. līgas klubam "Auda", kura prezidents ir viņa tēvs.

No Latvijas futbola izlases Kaspars Gorkšs atvadījās 2017. gadā. Valstsvienībā viņš debitēja 2005. gadā un kopš tā laika aizvadījis 26 spēles, kurās guvis trīs vārtus. Astoņus mačus aizsargs aizvadījis Latvijas U-21 izlasē, bet vienu — Latvijas U-18 izlasē.

2018. gada aprīlī Gorkšu ievēlēja par Latvijas Futbola federācijas prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!