Foto: DELFI

Latvijas bokserim Mairim Briedim nākamā pusgada laikā būs iespēja sevi pierādīt kā labāko bokseri savā svara kategorijā un kļūt par pasaules čempionu, intervijā portālam "Delfi" stāstīja Pasaules boksa supersērijas (WBSS) galvenais organizators Kalle Zauerlands.

Boksa supersērijas pirmajā sezonā Briedis aizcīnījās līdz pusfinālam, kurā skaistā cīņā piekāpās turnīra nākamajam čempionam Oleksandram Usikam. Šī bija viena no aizraujošākajām cīņām visā turnīrā. Latvijas bokseris piedalījās arī WBSS finālā Maskavā, kur iesildošajā cīņā desmit raundos pēc punktiem pārliecinoši uzvarēja francūzi Brandonu Delorjē.

Šobrīd publiskajā telpā kampaņu pret Briedi mēģina veidot viņa bijušais aģents Als Siesta, kura īstais vārds ir Alberts Hačaturovs. Viņš ir ļoti neapmierināts par to, kā tika pārtraukta abu pušu sadarbība. Tagad Briedis uzsācis daudz ciešāku sadarbību ar brāļiem Kalli un Nisi Zauerlandiem, kuri ir boksa promouteri un boksa supersērijas rīkotāji. Neraugoties uz savu atvaļinājumu Itālijā, Kalle intervijā portālam "Delfi" pastāstīja, kas tuvākajā nākotnē sagaida Briedi.

Mairis Briedis WBSS pirmajā sezonā aizvadīja divas lieliskas cīņas, no kurām viena noslēdzās ar zaudējumu nākamajam čempionam Oleksandram Usikam. Kā jūs vērtējat Brieža sniegumu šajā turnīrā?

Ja runājam par viņa zaudējumu, tad viņš to piedzīvoja trīs minūšu laikā – pēdējā raundā. Es atceros, ka toreiz domāju, ka Briedis ir to cīņu uzvarējis. Neraugoties uz to, viņš var turēt galvu paceltu, jo viņš zaudēja ne tikai labākajam bokserim savā svara kategorijā, bet, iespējams, arī nākamajam labākajam bokserim vēsturē. Šobrīd Usiks viennozīmīgi ir labākais bokseris pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!