Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijas soļotāji Alvaro Martins un Marija Peresa sestdien Berlīnē izcīnīja dubultuzvaru Eiropas čempionāta vieglatlētikā 20 kilometru soļojumā.

Vīriešu konkurencē Martins finišu sasniedza pēc vienas stundas, 20 minūtēm un 42 sekundēm, uzstādot sezonas labāko rezultātu. Līdz ar to spāņi Eiropas čempionātos šajā disciplīnā uzvarējuši četrās no pēdējām piecām reizēm.

Tikmēr otro vietu, atpalikdams sešas sekundes, izcīnīja cits spānis Djego Garsija Karrera, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās neitrālais vieglatlēts Vasīlijs Mirzinovs.

Dāmām Peresa uzvaru izcīnīja distances beigu daļā, kad apsteidza čehieti Anežku Drahotovu, finišējot pēc vienas stundas, 26 minūtēm un 36 sekundēm un pie viena uzstādot jaunu čempionāta rekordu.

Līdz šim Spānijas soļotājas šajā disciplīnā nebija kļuvušas par Eiropas čempionēm.

Peresa Drahotovu apsteidza par nepilnu pusminūti, kamēr trešā bija itāliete Antonella Palmisano.

Sieviešu sacensībās uzreiz aiz goda pjedestāla palika lietuvietes Brigita Virbalīte-Dimšiene un Živile Vaicukevičute.

Zīmīgi, ka sieviešu un vīriešu sacensības notika vienlaicīgi, jo pirms tam Berlīnes centrā bija jūtams gāzes aromāts, kas ugunsdzēsējiem lika izmeklēt situāciju pirms soļotāju došanās trasē.

Tikmēr piektdien zīmīgi uzvaru 1500 metru skrējienā izcīnīja 17 gadus vecais norvēģis Jakobs Ingebrigtsens, finišu sasniegdams pēc trim minūtēm un 38,10 sekundēm.

Norvēģijas sportists kļuva par visu laiku jaunāko Eiropas čempionu, bet finālā piedalījās arī divi viņa brāļi - Henriks palika ceturtais, bet Filips ieņēma 12.pozīciju.

Zīmīgi, ka pērn Filips izcīnīja bronzu pasaules čempionātā, bet pirms diviem gadiem viņš kontinenta meistarsacīkstēs ieguva čempiontitulu, tādējādi šogad to zaudējot savam brālim.

Savukārt 800 metru skrējienā otrajā Eiropas čempionātā pēc kārtas uzvarēja Ukrainas sportiste Nataļja Priščepa (divas minūtes un 0,38 sekundes). Viņa kļuvusi par pirmo sportisti, kura spējusi uzvarēt divās kontinenta meistarsacīkstēs pēc kārtas. Tikmēr 400 metru barjerskrējienā sievietēm zeltu izcīnīja šveiciete Lea Sprungera (54,33 sekundes), bet 400 metru skrējienā vīriešiem nepārspēts palika Lielbritānijas sportists Metjū Hadsons-Smits (44,78 sekundes).

Tikmēr 110 metru barjerskrējienā uzvaru izcīnīja francūzis Paskāls Martino Lagārs (13,17 sekundes), bet trīssoļlēkšanā dāmām nepārspēta palika grieķiete Paraskevi Papahristu (14,60 metri), kamēr augstlēkšanā dāmām uzvaru guva neitrālā vieglatlēte Marija Lasickene (divi metri).

Visbeidzot sieviešu septiņcīņas sacensībās par Eiropas čempioni kļuva pašreizējā olimpiskā čempione Nafisata Tiama no Beļģijas.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā noslēgsies svētdien, bet Latviju tajā vēl pārstāvēs tikai maratonisti Jānis Višķers un Ilona Marhele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!