Foto: F64

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns pēc pārbaudes turnīra Ņižņijnovgorodā, kurā viņa vadītā komanda izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, atzina, ka turnīru vērtē pozitīvi, lai gan arī darba pirms jaunās sezonas vēl pietiek.

Kā ziņojām, pēdējā Gubernatora kausa izcīņas spēlē Rīgas "Dinamo" pēcspēles metienos ar 4:3 pieveica Maskavas "Spartak", ko pārstāv divi latviešu uzbrucēji, Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

"Spēles sākums bija agresīvs. Mačs, domāju, bija skatāms," kluba mājas lapā citēts Ankipāns. "Turējāmies pie spēles plāna un patika, ka esam aktīvi un agresīvi. Nepiekāpāmies pretiniekam ne metru. "Spartak" tomēr ir laba komanda ar spēcīgu sastāvu un esmu apmierināts ar rezultātu."

"Vārtu guvums nav tikai uzbrukuma sakārtošana, bet komandas kopējā spēle. Uzbrukums sākas no savas komandas vārtiem, ko ievada aizsargi. Bija pozitīvas lietas, kas strādāja, bet līdz regulārajai sezonai vēl ir lietas, pie kā būtu jāpiestrādā," atzīts treneris.

Četrās spēlēs Ņižņijnovgorodā Rīgas "Dinamo" izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus.

"Kopumā turnīru vērtēju pozitīvi. Mums sanāca spēkosies ar labām KHL komandām. Protams, sastāvi visiem bija "pārbaudes režīmā", bet ir spēlētāji ar pārbaudes līgumiem, kuri ļoti cīnās par vietu sastāvā. Viegli nebija," atzīst Ankipāns.

Komandas treneri uz turnīru līdzi ņēma trīs vārtsargus – Kristeru Gudļevski, Timuru Biļalovu un Maksimu Tretjaku.

"Devām iespēju visiem trim vārtsargiem un visi nospēlēja līmenī. Pavilka spēles, kas ir vārtsargu uzdevums, jo tad arī komanda gūst papildus jaudu," uzskata Ankipāns.

Nākamās spēles Rīgas "Dinamo" paredzētas augusta nogalē, kad "Arēnā Rīga" notiks tradicionālais Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!