Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien izcīnīja grūtu uzvaru Monreālas WTA "Premier" vienspēļu turnīra otrās kārtas spēlē pret olimpisko čempioni Moniku Puigu no Puertoriko, otrā seta taibreikā atspēlējot divas mačbumbas.

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Sevastova, kura WTA rangā ir 19. vietā, izcīnīja uzvaru pret ranga 70.pozīcijā esošo Puigu ar rezultātu 4-6, 7-6 (11:9), 6-1.

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 105 WTA ranga punktus. Nākamajā kārtā Sevastova mērosies spēkiem ar ranga desmito raketi Jūliju Gērgesu no Vācijas.

Pirmajā setā Sevastova divas reizes ieguva breika pārsvaru, taču abas reizes uzreiz to zaudēja, savukārt Puiga desmitajā geimā trešo reizi setā guva punktu liepājnieces servē, kas ļāva mačā izvirzīties vadībā.

Otrā seta sākumā Sevastova nokļuva iedzinējos ar 0-2, taču tūdaļ panāca izlīdzinājumu, turpinājumā kortā risinoties ļoti līdzīgai cīņai. Tuvojoties seta izskaiņai Sevastova atkal divas reizes ieguva breika pārsvaru un iespēju izservēt setu, taču abos gadījumos tas viņai neizdevās, tāpēc nācās spēlēt taibreiku.

Tajā sākumā labāka bija Puiga, panākot 5:3, bet Sevastova atbildēja ar trim punktiem pēc kārtas, panākot 6:5. Nākamos divus punktus guva Puiga, tiekot arī pie pirmās mačbumbas, taču to, tāpat kā vēl vienu, viņa atspēlēja, beigās ar trešo setbumbu arī uzvarot taibreiku.

Savukārt trešajā setā Puiga salūza un vairs nespēja izrādīt sīvu pretestību, Sevastovai triumfējot ar 6-1.

Abām sportistēm šī bija otrā savstarpējā spēle karjerā, Latvijas tenisistei šogad Indianvelsas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā gūstot uzvaru ar 6-2, 2-6, 6-1.

Sākotnēji Sevastovai Monreālas turnīra otrajā kārtā bija paredzēts duelis ar Garvinji Mugurusu, taču spāniete traumas dēļ atsauca savu dalību no turnīra.

Mugurusa pagājušajā nedēļā guva rokas savainojumu un viņai vēl nepieciešams laiks traumas sadziedēšanai. Tādējādi otrajā kārtā vietu kā laimīgā zaudētāja ieņēma Puiga, kura sākotnēji nepārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!