Foto: AFP/Scanpix

Spānijas klubs Madrides "Real" panācis vienošanos par Beļģijas izlases vārtsarga Tibo Kurtuā iegādi no Anglijas vienības Londonas "Chelsea".

Par Kurtuā pārcelšanos uz Madridi tika runāts jau iepriekš, turklāt vārtsargs šonedēļ atteicās apmeklēt Londonas kluba treniņus.

Trešdien vakarā abas komandas paziņojušas, ka ir vienojušās par Kurtā pāreju, taču viņam vēl atliek ar "Real" vienoties par individuālo līgumu un veikt medicīniskās pārbaudes.

Darījuma summa netiek atklāta, taču Spānijas mediji ziņo, ka "Chelsea" saņems 35 miljonus eiro.

Tāpat šajā darījumā "Real" uz vienu sezonu Londonas komandai izīrēs horvātu pussargu Mateo Kovačiču.

Kurtuā jūlijā palīdzēja Beļģijas izlasei Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā izcīnīt trešo vietu un tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu.

"Chelsea" jau ir atraduši Kurtuā aizvietotāju, jo talantīgais spāņu vārtsargs Kepa Arrisavalaga par iespaidīgu summu izpirka savu līgumu un gatavojas pievienoties Anglijas premjerlīgas klubam.

23 gadus vecais Arrisavalaga par līguma izpirkšanu ar Spānijas klubu Bilbao "Athletic" samaksājis kontraktā atrunātos 80 miljonus eiro, kas viņu padarīs par visdārgāko futbola vārtsargu pasaulē.

Sagaidāms, ka par Arrisavalagas pievienošanos "Chelsea" komandai tiks oficiāli paziņots tuvākajā laikā.

Janvārī Arrisavalaga ar Bilbao klubu pagarināja līgumu līdz 2025. gadam, lai gan par viņu bija interese tieši no Madrides "Real".

Bilbao kluba sistēmā Arrisavalaga bija jau kopš 2004. gada, bet pirmajā komandā viņš kā vadošais vārtsargs bija iepriekšējās divas sezonas, kopumā aizvadot 54 mačus.

Spānijas valstsvienībā Arrisavalaga līdz šim aizvadījis vienu maču.

Pagaidām pasaulē dārgākais vārtsargs ir brazīlietis Alisons, kurš šovasar citam Anglijas klubam "Liverpool" pievienojās par 72,5 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!