Foto: Vadims Morozovs
Latvijas vīriešu volejbola izlase pēdējā spēlē pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas ar 3:1 (25:23, 22:25, 25:18, 25:20) pārspēja Zviedrijas valstsvienību, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Spēli Latvijai uzsāka Saušs, Zavorotnijs, Egleskalns, Ozoliņš, Švans, Petrovs un libero Ivanovs, bet vadību ieguva zviedri, kuriem sākuma sastāvā bija dienu iepriekš nespēlējušais komandas kapteinis Markuss Nilsons, - 2:0, 4:1, bet mūsējiem ātri izdevās atspēlēties – 10:8.

Tobrīd rezultatīvākais vīrs Latvijai bija Deniss Petrovs ar diviem punktiem uzbrukumā un netveramu servi, turklāt vairākas reizes glābis komandu aizsardzībā. Pēc labas Toma Švana serves un Andreja Zavorotnija darbības uzbrukumā izdodas panākt pat 19:14, taču zviedri nepadevās un 1. setu Latvija uzvarēja tikai ar divu punktu pārsvaru — 25:23.

Otrajā setā gandrīz visu laiku nelielā vadībā bija viesi, pēc Viktora Lindberga netveramas serves panākot 13:8 savā labā. Atspēlēties latviešiem neizdevās, un setā ar 25:22 uzvarēja Zviedrijas valstsvienība.

Kā zviedri uzvarēja otro setu, tā sāka arī nākamo – 4:1 viņu labā. Hermanu Egleskalnu nomainījušais Edvarts Buivids drīz panāca neizšķirtu – 10:10, bet vēl pēc mirkļa ar eisu pa libero izvirzīja vilkus pirmo reizi vadībā setā (12:11). Un tad sākās Toma Švana servju lietus — ar viņa servēm (4 eisi) rezultāts no 15:14 izauga līdz 21:14 un seta uzvarētājs bija izšķirts.

Pēdējais sets savukārt sākās ar līdzīgām Jensa Ahremarka darbībām, un jau 5:0 zviedru labā. Drīz gan viesi tika panākti (6:6) un apdzīti. Vēl bija divi Atvara Ozoliņa bloki pret Jakobu Linku, tad jau Zavorotnija serve un Buivida pēdējais sitiens, kas vēstīja par Latvijas uzvaru.

Labākā spēlētāja balva tika Nilsonam un Buividam, kurš kopā ar Egleskalnu bija rezultatīvākais Latvijas izlases rindās – pa 13 punktiem. 12 punkti Ozoliņam, 11 – fantastisko servju autoram Švanam un 9 – Zavortonijam. Viesiem 13 punkti Viktoram Lindbergam 11 – Ahremarkam, 10 – Markusam Nilsonam, 8 – Erikam Sundbergam, 7 – Jakobam Linkam un 6 – Vilhelmam Nilsonam.

Nākamā spēle Latvijas volejbola izlase jau būs Eiropas čempionāta kvalifikācijā 15. augustā, kad tika aizvadīta pirmā spēle ar Izraēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!