Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nigēriešu futbolists Adeleke Akinjemi atklājis, ka futbola klubs "Ventspils" līgumu parakstīt spieduši ar nāves draudiem, ziņo portāls "Owngoalnigeria.com".

Futbolista pārstāvis Adebajo Adiguns ekskluzīvā telefonintervijā Nigērijas portālam atklājis, ka Ventspils klubs vēlas pagarināt līgumu ar Akinjemi un pacelt viņa izpirkšanas maksu, lai izdevīgāk pārdotu. Turklāt 19 gadus vecā nigēriešu futbolista darba devēji zinot viņa atrašanās vietu.

"Adeleke pievienojās "FK Venstpils" pirms gada ar līgumu, kurā viņa izpirkuma summa bija 300,00 eiro, lai gan viņa alga bija niecīga. Tagad, pēc laba snieguma Eiropas līgā, klubi ir izrādījuši interesi, bet "FK Ventspils" atsakās viņu pārdot," izteicās futbolista pārstāvis. "Pašreizējais kluba prezidents nebija amatā, kad tika parakstīts līgums ar Adeleki. Viņš pārņēma klubu un grib pārdot viņu par augstāku cenu uz Krieviju, jo viņš ir krievs, bet, lai transfēra summa būtu lielāka, viņi grib parakstīt jaunu līgumu."

"Iedomājieties, viņi pielika viņam šaujamo pie galvas un lika parakstīt [līgumu], citādi Adeleke tiks nogalināts. Viņš apsolīja, ka parakstīs to nākamajā dienā, un mēs nolēmām, ka viņam labāk ir pamest valsti," apgalvo Akinjemi pārstāvis. ""FK Ventspils" zina, kur viņš atrodas un viņš pat trīs reizes vakar runāja ar kluba prezidentu. Taču, pirms atgriezties Latvijā, viņš grib pārliecināties par savu drošību."

Adekele Akinjemi ir piesaistījis juristu no Spānijas, lai tiktu vaļā no ""Ventspils" tvēriena", raksta portāls.

Futbola klubs "Ventspils" izplatījis paziņojumu, kurā savukārt norāda uz šantāžu no futbolista pārstāvju puses.

Pirmdien Akinjemi neieradās uz Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli Liepājā. Tāpat nigēriešu futbolistu nevarēja sazvanīt, viņš neatradās savā mītnes vietā un divas dienas nedeva ziņu par savu atrašanās vietu.

Valsts policija trešdien informēja, ka tai izdevies telefoniski sazināties ar nigēriešu futbolistu un noskaidrot, ka viņš ir sveiks un vesels, un, ka viņa prombūtne nav saistīta ar noziedzīgu nodarījumu. "Par notikušo policijā ir uzsākta resoriskā pārbaude, kuras ietvaros tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi un pārbaudīti visi fakti," teikts Valsts policijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!