Foto: F64
Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders trešdien pārvarēja Berlīnē notiekošā Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensības un iekļuva finālā, bet no sacensībām izstājās Gatiss Čakšs un Patriks Gaiļums.

Lai iekļūtu finālā, šķēpmetējiem bija jāizpilda kvalifikācijas normatīvs, kas bija 82 metri, vai arī jāiekļūst TOP 12. Štrobinders un Čakšs startēja kvalifikācijas A grupā, bet Gaiļums – B grupā.

Štrobinders sacensības sāka ar 76 metrus tālu metienu, bet otrajā piegājienā viņš šķēpu meta 81,93 metrus tālu, tikai septiņus centimetrus atpaliekot no kvalifikācijas normatīva. Arī ar trešo metienu viņam neizdevās automātiski garantēt vietu finālā – 78,07 metri. Štrobinderam nācās gaidīt, kad noslēgsies B grupas kvalifikācija, lai uzzinātu, vai viņš iekļuva finālā.

Savukārt Gatis Čakšs pirmajā metienā sasniedza 78,13 metrus, bet otrais mēģinājums viņam netika ieskaitīts. Trešais viņa metiens lidoja 75,94 metrus tālu.

B grupā Gaiļums ar savu pirmo metienu uzrādīja savu sezonas labāko rezultātu – 78,10 metri, taču šo rezultātu viņam uzlabot neizdevās. Viens metiens netika ieskaitīts, bet pēdējais metiens lidoja 75,79 metrus tālu.

Kvalifikācijas sacensību kopvērtējumā Štrobinders uzrādīja septīto labāko rezultātu, iekļūstot finālā. Tālāko metienu veica vācietis Johanness Feters (87,39 metri), bet aiz viņa palika viņa tautietis Tomass Rēlers (85,47 metri) un polis Marcins Krukovskis (84,35 metri). Kvalifikācijas normatīvu izpildīja seši sportisti.

Savukārt Čakšs un Gaiļums palika pirmie aiz svītras iekļūšanai finālā. Viņi kvalifikāciju un Eiropas čempionātu noslēdza 13. un 14. vietā. Sacensībās piedalījās 28 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!