Foto: F64
Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare trešdien ar sesto ātrāko rezultātu iekļuva Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālā 400 metru skrējienā.

Latiševa-Čudare startēja pirmajā priekšskrējienā un ar laiku 51,98 sekundes ieguva trešo vietu. Kopumā bija četri skrējieni, pusfinālam automātiski kvalificējoties katra skrējiena divām ātrākajām sportistēm, turklāt to sasniedza arī sešas nākamās labāko rezultātu īpašnieces, starp kurām bija arī latviete.

Pēcāk noskaidrojās, ka Latvijas skrējējas rezultāts priekšsacīkstēs bija sestais ātrākais, kas viņai droši ļāva kvalificēties pusfinālam, kas gaidāms ceturtdienas vakarā.

Latiševa-Čudare šosezon 400 metrus skrējusi 51,83 sekundēs, savukārt personīgais rekords, 51,37 sekundes, tika sasniegtas pērn Londonā, kur latviete pasaules čempionātā izcīnīja 12.vietu un bija labākā starp eiropietēm.

Skrējēja pērn pasaules čempionātā kļuva par otro visu laiku ātrāko Latvijas skrējēju 400 metros, atpaliekot vienīgi no Vinetas Ikaunieces, kura 1988.gadā stadiona apli veica 50,71 sekundē.

Latiševa-Čudare pērn tika kronēta par Eiropas U-23 čempioni 400 metros, bet Universiādē izcīnīja sudrabu uz pusi īsākā distancē.

Pēcāk plkst.14 šķēpmešanas sacensību kvalifikāciju sāks Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders šķēpu metīs, bet Patrikam Gailumam atlase sāksies plkst.15.25. Vakara sesijā Latvijas skrējējam Jānim Leitim pusfināla skrējiens būs plkst.20.37.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!