Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas futbola klubam "Ventspils" joprojām nav izdevies atrast pazudušo Nigērijas futbolistu Adeleki Akinjemi, bet ar komandas vadību esot sazinājušies spēlētāja pārstāvji, kuri pieprasa ventspilniekiem neizdevīgu transfēru, teikts kluba paziņojumā.

"Ventspils" otrdien informēja, ka patlaban 19 gadus vecais Akinjemi neieradās pie komandas, kura devās uz Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli Liepājā. Tāpat nigēriešu futbolistu nevarēja sazvanīt, kā arī viņš neatradās savā mītnes vietā.

FK "Ventspils" savā paziņojumā uzsver, ka turpina pielikt lielas pūles, lai uzzinātu Adelekes Akinjemi atrašanās vietu. Viņš joprojām neesot atgriezies klubā, lai pildītu savus līguma nosacījumus.

"Vēlamies noskaidrot iemeslus, kas pavedināja futbolistu izdarīt tik neapdomīgu soli. FK "Ventspils" pieder visas tiesības uz Akinjemi, tādēļ mēs lūdzam citus klubus neiesaistīties pārrunās ar futbolistu vai viņa pārstāvjiem, pretējā gadījumā tas būs visu civilizēto normu un futbola likumu rupjš pārkāpums. Mēs tāpat lūdzam citus klubus informēt FK "Ventspils", ja Adelekes pārstāvji ar jums sazinās vai vēlas risināt pārrunas," teikts FK "Ventspils" mājaslapā.

"Ar "Ventspils" klubu pēdējo desmit dienu laikā sazinājušies un rakstījuši dažāda satura vēstules tādi cilvēki kā Adiguns Adebajo Juniors, Zivs Sternbergs un citi. Tāpēc mēs ar augstu ticamības pakāpi pieņemam, ka šī organizētā cilvēku grupa ir saistīta ar futbolista pazušanu," teikts kluba paziņojumā.

"Uz vairākkārtējiem lūgumiem atgriezt futbolistu, lai viņš varētu izpildīt līguma saistības, šīs personas izdara spiedienu un šantažē mūsu klubu, lai mēs piekristu uz nepieņemamiem un futbolista līgumā neierakstītiem noteikumiem attiecībā uz līguma termiņu un transfēra cenu, paziņojot, ka pretējā gadījumā futbolists neatgriezīsies klubā. Pateicoties Akinjemi sniegumam FK "Ventspils" sastāvā, mēs izjūtam paaugstinātu uzmanību no citiem futbola klubiem. Esam pārliecināti, ka klubs ir saskāries ar futbolista zādzības faktu ar mērķi gūt finansiālu labumu no viņa pārdošanas," savu teoriju izvirza "Ventspils" vadība.

"Ventspils" klubs ir vērusies tiesībsargājošajās iestādēs, vēloties sodīt un saukt pie kriminālatbildības vainīgos. "Šai sakarā sniegsim visus mūsu rīcībā esošos telefona zvanu ierakstus, sarakstes, dokumentus un citus faktus, kuri palīdzēs izmeklēt šo lietu," teikts turpinājumā.

FK "Ventspils" arī uzsver, ka viņi nepieļaus Akinjemi nelikumīgu pāreju uz citu klubu un nepieciešamības gadījumā sazināsies arī ar UEFA un FIFA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!