Foto: AFP/Scanpix/LETA

Rīgas "Dinamo" pirmssezonas pārbaudes turnīrā Ņižņijnovgorodā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja mājiniekus, "Torpedo" vienību, izcīnot otro uzvaru Gubernatora kausa izcīņā.

Vienīgos vārtus guva Kevins Klārks, realizējot skaitlisko vairākumu otrā perioda nogalē.

Rīdzinieki šai spēlē demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu, visas 60 minūtes teicami darbojoties arī Kristeram Gudļevskim vārtos. Viņš atvairīja visus 27 pretinieku metienus.

Pirmais periods noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet komandām bija daudz iespēju gūt vārtus, spēlējot nevienādos sastāvos. Ņižņijnovgorodas "Torpedo" spēlētāji nopelnīja četras, bet Rīgas "Dinamo" — astoņas soda minūtes.

Otrā perioda vidū mājinieki palika bez aizsarga Kirila Urakova, kuram tika piespriests disciplinārais sods (5+20) par pretinieka iegrūšanu apmalē. Arī šis vairākums palika neizmantots, bet vienu, perioda beigās, rīdziniekiem tomēr izdevās realizēt. Kevins Klārks labi pacīnījās vārtu priekšā un ieraidīja ripu vārtos.

Trešajā periodā mājinieki centās atspēlēties, bet Rīgas "Dinamo" precīzi strādāja aizsardzīvā, arī Gudļevskis visās bīstamajās situācijās "lasīja spēli" un glāba komandu.

Pēcspēles metienos Gudļevskis gan nebija glābējs, ielaižot visas piecas ripas, kamēr rīdzinieki tikai vienreiz pārspēja mājinieku vārtsargu Denisu Kostinu. "Bullīti" realizēja Linuss Videls, bet "Torpedo" tika mierinājuma uzvara pēcspēles metienos.

Pirms tam Maskavas klubu derbijā "Spartak" ar 5:4 "bullīšos" uzvarēja "Dinamo". Mikam Indrašim šai mačā vārti un rezultatīva piespēle. No diviem latviešiem "Spartak" rindās šajā mačā piedalījās tikai Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Karsums spēli izlaida.

Kā ziņojām, Gubernatora kausu rīdzinieki iesāka ar zaudējumu Maskavas "Dinamo", bet otrajā spēlē pārspēja Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!