Foto: Publicitātes foto

Glāzgovā notiekošajā Eiropas čempionātā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā (XCO) krosā 16. vietu izcīnīja sacensību debitants Mārtiņš Blūms, kamēr Arnis Pētersons ieņēma 41. pozīciju. Par Eiropas čempionu kļuva šveicietis Larss Forsters, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Trešdien Glāzgovā esošajā "Cathkin Brae" parkā par godalgām Eiropas čempionātā sacentās kalnu riteņbraucēji. Vīriešu konkurencē starp 53 dalībniekiem bija arī abi vadošie Latvijas kalnu riteņbraucēji – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms. Ja Arnis aizvadīja savu otro Eiropas elites čempionātu, tad Mārtiņam šī bija debija. Pērn, startējot U23 vecuma grupā, cēsinieks spēja izcīnīt ceturto vietu.

Šajā gadā elites vīri Eiropas čempionātā veica ievadapli, kam sekoja seši 5,5 kilometrus gari pamatapļi. Sacensību trase bija ātra ar virkni asiem nobraucieniem un kāpumiem, vairākām akmeņu sekcijām, kā arī tramplīniem. Mārtiņam tika piešķirts 31., bet Arnim 43. numurs. Ar pirmo numuru startēja pērnā gada Eiropas čempions Florians Vogels, kamēr trešais starta numurs Londonas olimpisko spēļu čempionam Jaroslavam Kulhavijam.

Pēc pirmā apaļa Mārtiņš jau bija pacēlies uz 20. vietu, bet Arnis bija 29. pozīcijā. Turpinājumā abi latvieši kāpa augstāk, Mārtiņš Blūms, demonstrējot lielisku ātrumu un labu tehnisko meistarību nobraucienos, trešā apļa sākumā jau pakāpās uz devīto vietu un tuvojās astotajā vietā esošajam Kulhavijam. Tikmēr Arnis Pētersons bija 27. pozīcijā.

Blūms ilgāku laiku bija līderis astoņu braucēju lielajai grupiņai. Esot tās vadībā, ikdienā "CST Sandd Americian Eagle" komandas sportists varēja iegūt nelielu pārsvaru nobraucienos. Šo grupiņu izjauca spāņa Davida Velero veiktais izrāviens. Mārtiņš vien atkāpās uz 14. vietu, kurā arī devās pēdējā aplī. Tā laikā vienā no trases nogriežņiem mūsu sportists pēc kontakta ar Šveices sportistu bija spiests iebraukt norobežojošajās lentās, kas sapinās zobratos. Tika pazaudēts gan laiks, gan pāris pozīcijas. Finišu latvietis sasniedza 16. vietā, kas ir visu laiku augstākais sasniegums mūsu sportistiem Eiropas elites MTB XCO krosa čempionātos.

Arnis Pētersons, kuru distances laikā mocīja muguras problēmas, finišēja 41. vietā tieši priekšā Kulhavijam, kura rezultātu ietekmēja tehniskas likstas ar velosipēdu.

Cīņā par uzvaru starp šveicieti Larsu Forsteru un lielisku sniegumu demonstrējošo itāli Luku Bairaidotu pārāks pēdējā aplī izrādījās Fortsters. Pieredzējušais sportists spēja iegūt izšķirošu pārsvaru, ko itālietis nespēja likvidēt. Uzvarētājs trasē pavadīja 1 stundu 33 minūtes un 1 sekundi. Otrās vietas ieguvējs zaudēja 24 sekundes.

Izcili beigu daļa aizvadīja spānis Davids Velero, kurš, pēc tam, kad aizbēga no Mārtiņa Blūma, spēja aizcīnīties līdz pat trešajai vietai. Viņu no Forstera šķīra 35 sekundes. Abi mūsu braucēji uzvarētājam zaudēja attiecīgi 2 minūtes 17 sekundes un 8 minūtes 31 sekundi. Labākais igauņu kalnu riteņbraucējs Martins Loo ieņēma 31. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!