Foto: F64

Aizvadītās sezonas "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Aigars Šķēle nākamajā sezonā spēlēs Francijas augstākajā līgā, neminot kluba nosaukumu, ziņo viņa aģents Artūrs Kalnītis.

Portāla "Sportando.com" žurnālists Emiliāno Karkija ziņo, ka Šķēle pievienojies trīskārtējai Francijas čempionei Antibas "Olympique".

Antibas vienība aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma 16. vietu. "Olympique" nākamajā sezonā negrasās piedalīties kādā no Eiropas klubu turnīriem.

Šķēle iepriekšējos divus gadus spēlēja "Ventspilī". Aizvadītajā sezonā Šķēle bija viens no galvenajiem stūrakmeņiem, kāpēc komanda LBL finālā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga", turklāt viņš tika atzīts arī par MVP.

Aizvadītajā sezonā 25 gadus vecais aizsargs vietējā čempionātā kopumā 36 mačos caurmērā atzīmējās ar 12,4 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām un 3,7 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā Šķēle iepriekšējā sezonā vidēji izcēlās ar 12,2 punktiem un 5,5 atlēkušajām bumbām.

Šķēle jau pusaudža gados devās uz Spāniju, sākotnēji spēlējot jauniešu līgā, bet vēlāk pievienojoties "Fuenlabrada" klubam un cīnoties tā fārmklubā. Pēc veselības problēmu sākšanās Šķēle ilgāku laiku pavadīja bez basketbola, bet 2013.gadā pievienojās komandai "Barons kvartāls", kurā neizcēlās ar lielu spēles laiku.

Pēcāk basketbolists pārcēlās uz "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību, kur jau bija viens no līderiem, palīdzot vienībai 2014. gadā LBL čempionātā izcīnīt negaidītu ceturto vietu. Pēc tam jau viņš papildināja "VEF Rīga" rindas, kur traumas dēļ neizdevās nostiprināties, un 2015.gada janvārī pievienojās "Valmiera/ORDO" vienībai, ar kuru aizpērn kļuva par Latvijas čempionu.

Šķēle Latvijas izlasē aizvadījis 31 spēli. Viņš pērn palīdzēja valstsvienībai izcīnīt piekto vietu Eiropas čempionātā, kā arī ir palīgs 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!