Foto: Publicitātes attēli
Latvijas orientieristi Rūdolfs Zērnis un Edgars Bertuks otrdien Siguldā izcīnīja attiecīgi 23. un 25. vietu Latvijā notiekošā pasaules čempionāta vidējā distancē.

Par čempionu kļuva norvēģis Eskils Kinnebergs, kurš 5,9 kilometru distanci ar 19 kontrolpunktiem veica 32 minūtēs un 59 sekundēs. Uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena kāpa šveicieši Daniels Hubmans un Florians Hovalds, kuri uzvarētājam zaudēja attiecīgi sešas un 14 sekundes.

Rūdolfs Zērnis no uzvarētāja atpalika trīs minūtes un 15 sekundes, kamēr 2012. gada čempions vidējā distancē Bertuks bija vēl 24 sekundes lēnāks, kas viņiem deva attiecīgi 23. un 25. vietu. Pie 3,1 kilometra atzīmes Zērnis bija 14. vietā.

"Viduvēji. Ne vairāk, ne mazāk," ne pārāk apmierināts ar savu sniegumu bija Latvijas sportists. "Labi iesāku, bet distances otrajā daļā, līdzenajā posmā pielaidu divas kļūdas. Domāju, ka vairāk nekā minūti tur atstāju - nesapratu apkārtni. Laikam nebiju pietiekami daudz trenējies tādā apvidū. Ātrumu arī gribējās lielāku. Pietrūka asuma, visu dienu biju tādā kā stresā. Distance nebija sarežģīta, toties fiziska smaga."

"Distance bija laba, plānojums diezgan klasisks, bet ar viltīgām vietām, kur kļūdīties. Man patika. Protams, ātrums pietrūka, biju cerējis uz labākām sajūtām un labāku tehnisko izpildījumu," atzina Bertuks. "It kā sapratu, kur atrodos, kas jādara, bet fiziskās sajūtas neļāva pilnībā izpausties, gribējās mazliet paslinkot, kādā kalnā lēnāk uzskriet. Savā ziņā var teikt, ka gribēšana bija lielāka, nekā varēšana. Iztiku bez lielām kļūdām, bet bija pārāk daudz haotisku darbību. Varēja just, ka pietrūkst sacensību pieredzes, jo es taču pēdējos divos gados augsta līmeņa sacensībās praktiski neesmu startējis. Protams, ar šo startu esmu apmierināts. Ir tīri labi, nav par ko skumt. Ar šo rezultātu pakāpšos pasaules rangā - palēnām atgriežos apritē."

Abi Latvijas sportisti distancē izpalika bez lielām novirzēm no kursa.

Distancei bija pieteikts arī Artūrs Pauliņš, taču viņš uz starta neizgāja.

Vidējās distances finišu sasniedza 76 orientieristi.

Pasaules čempionāts tika atklāts sestdien ar sprinta sacensībām Vecrīgā, kur Grosberga izcīnīja 17.vietu, kamēr vīru konkurencē Zērnis bija 22., Jubelis 32., bet Pauliņš 33. vietā. Svētdien Āgenskalnā jauktajā sprinta stafetē Dambe, Pauliņš, Jubelis un Grosberga ierindojās 17. pozīcijā.

Sacensībās Latvijā tiek pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startēs vairāk nekā 340 sportisti.

Latvijas izlasē bez jau minētajiem sportistiem startē arī Irita Puķīte un Līga Valdmane.

35. pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!