Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Slovēnijas Hokeja federācija (SHF) valsts izlases galvenā trenera amatā ir iecēlusi vietējo speciālistu Ivo Janu, kurš nomainījis Matjašu Kopitaru, paziņojusi organizācija.

Vienošanās ar Jano noslēgta pēc sistēmas 1+1. Viņa uzdevums ir atgriezt Slovēniju elites divīzijā, no kuras tā izkrita 2017. gadā un arī šogad neizkļuva no pirmās divīzijas.

Ivo Jans nāk no hokeja ģimenes — viņa tēvs, Ivo Jans seniors Dienvidslāvijas izlases sastāvā piedalījās trijās olimpiskajās spēlēs, bet juniors pirms pievēršanās trenera karjerai spēlēja 11 pasaules čempionātos, ieskaitot trīs gadus elites divīzijā.

2002. gada pasaules čempionātā, kad Slovēnija ieguva tiesības pāriet uz augstāko divīziju, Ivo Jans jaunākais bija komandas rezultatīvākais spēlētājs pirmās divīzijas turnīrā.

Spēlētāja karjeras laikā Ivo Jans vairākkārt izcīnīja Slovēnijas čempionāta zelta medaļas ar Ļubļanas "Olimpija" komandu. Vēl viņš spēlējis arī Austrijā, Somijā, Vācijā un Šveicē; 2004. gadā viņš bija Austrijas hokeja līgas rezultatīvākais spēlētājs, pārstāvot Grācas "99ers".

2011. gadā Jans kāra slidas vadzī un pievērsās trenera darbam. Vispirms viņš strādāja par trenera asistentu Ļubļanas "Olimpija", tad pārcēlās uz vēl vienu savu bijušo darbavietu, "99ers". Kopš 2017. gada Ivo Jans trenē Itālijas klubu no Stercingas "Broncos", kas spēlē Alpu līgā.

2016. gada pasaules čempionātā, kurā Slovēnijas izlase atkal ieguva tiesības atgriezties elites divīzijā, Jans bija valstsvienības galvenā trenera Nika Zupančiča palīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!