Šīs nedēļas svētdienā Talsos norisināsies Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – sezonas sestais posms, kurā priekšlaicīgi var tapt zināmi kopvērtējuma uzvarētāji vairākās vecuma grupās, informēja organizatori.

SEB MTB maratona sezona tuvojas savai kulminācijai. Aizadīti pieci no septiņiem sezonas posmiem. Pēc tiem vairākās vecuma grupās iezīmējušies favorīti uz uzvaru sezonas kopvērtējumā, kamēr citās galvenā cīņa vēl tikai priekšā.

Svētdien kuplo riteņbraucēju saimi uzņems Talsi, kur notiks sestais posms. Šajā skaistajā Kurzemes deviņu pakalnu pilsētā lielākā Latvijas kalnu riteņbraukšanas seriāla posms notiks ceturto gadu pēc kārtas. Trases veidotājs Almants Kalniņš ar komandu parūpējušies par to, lai Talsu paugurainās takas un ceļi būtu gana nopietns pārbaudījums gan vadošajiem pašmāju braucējiem, gan arī tiem, kuri sevi uzskata par riteņbraukšanas iesācējiem. Sacensību starta un finiša zona atradīsies pie Talsu sporta nama.

Turpinot tradīcijas, arī šajā gadā kā pirmie sacensības uzsāks paši mazākie pedāļu minēji, piedaloties azartiskajos "Rasēns" bērnu braucienos. Pirmais starts pulksten 10:00. Pulksten 11:30 starta šāviens tiks dots dabas baudītājiem, kas dosies 18,9 kilometru garajā "Mammadaba veselības distancē". Šajā braucienā startēs arī zēnu un meiteņu grupu braucēji.

Dienas prestižākais starts gaidāms pulksten 12:00, kad 55,4 kilometru garajā un aizraujošajā distancē dosies "Toyota Hybrid" distances dalībnieki. Lieliska vieta izšķirošajiem atrāvieniem būs Kamparkalnā, kur tiks veikta liela daļa no kopējās distances. Vīriešiem līdera zaļajā krekliņā startēs Dmitrijs Sorokins no "ZZK" komandas, kamēr sievietēm līderes godā turpinās būt "Baldones velokomandas" riteņbraucēja Ingrīda Šmite.

Vērienīgās "Virši – A" distances dalībniekus Talsos sagaidīs 37,8 kilometru gara un aizraujoša distance, kas, lai arī īsāka, būs ne mazāk interesanta par "Toyota Hybrid" braucienu. Starts pļaviņā pie Vilkmuižas ezera gaidāms ierastajā laikā – pulksten 13:30. Līderu dzeltenajos krekliņos startēs – Toms Dinsbergs no "Hawaii Express Scott" un Mālpils sporta kluba "EMU" sportiste Beate Kovgere. Interesanti, ka vīriem piecos posmos bijuši četri dažādi uzvarētāji. Vienīgais, kurš spējis uzvarēt divos posmos, ir Jānis Priževotis.

Talsu posmā īpašas balvas tiks pasniegtas ne tikai ātrākajiem sportistiem, bet arī 100. vietas ieguvējiem "Virši – A" un "Toyota Hybrid" distancēs. Tiks noteikts progresīvākais braucējs, kā arī sestais finālists, kurš pretendēs uz jauno "Bottecchia" velosipēdu, ko sarūpējis veikals "Sportland".

Iepriekšējā reģistrācija Talsu posmam pieejama mājaslapā velo.lv. Tur arī atrodamas kartes un detalizēta dienas programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!