Foto: F64

Latvijas sieviešu izlase pirms debijas Pasaules kausa izcīņā par lieliem mērķiem skaļi nerunās, jo svarīgāk ir kārtīgi sagatavoties prestižajam turnīram, sacīja valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība 17 spēlētāju sastāvā sākusi gatavoties Pasaules kausa izcīņai, kas 22. septembrī sāksies Tenerifē, Spānijā.

"Basketbola savienība nodrošinājusi visu nepieciešamo, lai varam labi sagatavoties. Par lieliem mērķiem skaļi nerunāsim, iesim uz priekšu soli pa solim. Strādāsim un kopsim mūsu komandas "stādu", lai tas aug stiprs – tad rudenī auglī būs saldi," portālā "basket.lv" citēts Zīberts. "Līdz Rīgas turnīram trenēsies visas 17 kandidātes, pēc tam būsim spiesti sastāvu saīsināt, lai galveno uzmanību veltītu pamatsastāva iespēlēšanai. Gatavošanās laikā uz ASV sakārtot mācību lietas būs jāaizbrauc Kitijai Laksai un Dignai Strautmanei, taču nedomāju, ka tas nopietni ietekmēs gatavošanos."

Pasaules kausā Latvijas izlases pretinieces būs ASV, Senegālas un Ķīnas valstsvienības, un Zībarts rūpīgi seko, ko dara konkurenti.

"No mūsu pretiniecēm grupā visaktīvāk gatavojas Ķīnas komanda, kas regulāri trenējas un piedalās daudzos turnīros. Būs ļoti labi saspēlējusies komanda, bet – nav teikts, ka tik ilga kopā būšana neatstās arī negatīvas sekas. Spēle ar Ķīnu būs pirmā – tai gatavosimies visnopietnāk. Protams, sekosim arī Senegālas izlases gatavošanās procesam. ASV izlasē būs vislabāk zināmās spēlētājas, bet komandai būs visīsākais sagatavošanās laiks," viņš stāstīja.

Viena no valstsvienības līderēm Anete Šteinberga uzsvēra, ka Pasaules kausam jāsagatavojas tā, lai pretiniecēm nebūtu ērti spēlēt pret Latviju.

"Kā allaž, priecājos atgriezties izlasē. Manuprāt, katram trenerim ir prieks strādāt ar mūsu komandu, jo ar pašatdevi nekad nav bijušas problēmas. Gatavosimies tā, lai piespiestu pretinieces spēlēt mums izdevīgā veidā," izteicās Šteinberga.

Savukārt valstsvienības kapteine Gunta Baško ir saviļņota par iespēju spēlēt tik prestižā turnīrā: "Iespēja piedalīties Pasaules kausa izcīņā mums visām būs pirmo reizi. To iedomājoties, man vēl tagad metas zosāda. Nešaubos, ka laukumā cīnīsimies par katru centimetru, par katru bumbu. Mūsu spēks bija un būs komandā."

Gatavošanās posmā paredzētas desmit pārbaudes spēles. No 17. līdz 19. augustam Rīgā, Elektrum OSC, notiks turnīrs, kurā piedalīsies arī Krievijas, Zviedrijas un Ukrainas izlases. 31. augustā un 1. septembrī Latvijas komanda piedalīsies turnīrā Valensijā, Spānijā, 7. un 9. septembrī Parīzē spēlēs ar Francijas un Austrālijas komandām, bet 14. un 15. septembrī Rīgā uzņems Grieķijas komandu. Pēdējā pārbaudes spēle paredzēta 19. septembrī Tenerifē ar Kanādas komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!