Foto: F64
Valērijs Kuļibaba turpinās darbu kā Latvijas spēcīgākās hokeja līgas komandas "Zemgale"/LLU galvenais treneris, pavēstījis klubs.

Jau ziņots, ka pagājušajā sezonā "Zemgale"/LLU aizsniedzās līdz "Optibet" Hokeja līgas (OHL) jeb Latvijas čempionāta virslīgas finālam, kur gan ar 0-4 bezcerīgi zaudēja "Kurbada" vienībai.

Kuļibaba nākamsezon turpinās darbu ar komandu un viņa asistents būs Igors Ļebedevs, kurš iepriekš bija "Liepājas" galvenais treneris. Viņa vadībā liepājnieki Latvijas čempionātā triumfēja 2016.gadā, bet gadu iepriekš ieguva bronzas godalgas.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka vienību pametis aizvadītās sezonas rezultatīvākais "Zemgale"/LLU spēlētājs Ivans Ribčiks, kurš 26 regulārā čempionāta spēlēs guva 14 vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet desmit izslēgšanas spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Ribčiks karjeru turpinās Baltkrievijas komandā Minskas "Junostj", kas nākamajā sezonā piedalīsies Starptautiskajā Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņā.

Tāpat vienība ziņo, ka sastāvu papildinās spēlētāji no vairākiem Latvijas klubiem, taču konkrēti uzvārdi šobrīd vēl nav publiski nosaukti.

"Zemgale"/LLU pirms sezonas aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Otrdien jeglavnieki spēkosies ar Krievijas Augstākās līgas (VHL) pērnās sezonas vicečempioni Sanktpēterburgas "SKA-Ņeva". Nākamā pārbaudes spēle notiks 17.augustā Rīgā, tiekoties ar "Prizma" vienību. Gatavojoties sezonai, komanda augusta un septembra mijā Liepājā piedalīsies turnīrā "Amber Puck", kur tiksies ar "Liepājas", "Kurbada" un "Lido" komandām. Savukārt pēc tam "Zemgale"/LLU dosies uz Ukrainu, kur piedalīsies "Donbass Open Cup", ko rīkos "Donbass" vienība, kuru vada Latvijā labi zināmais speciālists Jūliuss Šuplers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!