Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas dāmu izlase pludmales regbijā aizvadītajā nedēļas nogalē Maskavā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas, kamēr vīriešu izlase turnīrā ieņēma septīto vietu.

Apakšgrupu kārtā Latvijas regbija spēlētājas ar 5:4 uzvarēja Austriju, tad ar 1:9 piekāpās Krievijai, bet ar 12:1 uzvarēja Slovēniju, savā grupā ieņemot otro vietu un tiekot pusfinālā.

Svētdien Latvijas spēlētājas pusfināla mačā ar 3:4 zaudēja Itālijai, bet spēlē par trešo vietu ar 5:4 pārspēja Horvātiju.

Par Eiropas čempionēm astoņu komandu konkurencē kļuva Krievijas regbistes, kuras finālā ar 6:3 uzvarēja Itāliju. Jāpiebilst, ka Krievijas dāmas šajā turnīrā vadīja Sergejs Lisko, kurš ir arī Latvijas vīru izlases galvenais treneris klasiskajā regbijā.

Savukārt Eiropas čempionātā pludmales regbijā vīriešiem piedalījās 12 komandas.

Latvijas spēlētāji sestdien priekšsacīkstēs izcīnīja divas uzvaras trīs spēlēs, jo ar 8:3 pārspēja Azerbaidžānu un ar 7:4 Slovēniju, bet ar 1:10 zaudēja Krievijai.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase ar 5:11 zaudēja Gruzijai, tad pusfinālā par 5.-8.vietu ar 5:6 piekāpās Moldovai, bet mačā par 7.vietu turnīrā ar 7:5 uzvarēja Horvātiju.

Arī vīriem sacensībās uzvarēja Krievija, kas finālā ar 4:3 uzvarēja Gruziju, kamēr ceturto vietu ieņēma Lietuva.

Latvijas sieviešu izlasi turnīrā vadīja Uldis Bautris, bet vīru izlasi Svajūns Mikaļčus.

Pērn par Eiropas čempioniem pludmales regbijā tika kronēti itāļi un krievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!