Foto: F64
Latvijas U-18 basketbola izlasei ir liela motivācija strādāt, lai nākamgad veiksmīgi startētu U-19 Pasaules kausa izcīņā, pēc izcīnītās otrās vietas Eiropas čempionātā sacīja komandas līderis Artūrs Kurucs.

Kā ziņojām, Latvijas U-18 jauniešu basketbola izlase svētdien Rīgā Eiropas čempionāta finālā ar rezultātu 90:98 piedzīvoja zaudējumu Serbijai, pirmo reizi vēsturē šajā turnīrā iegūstot sudraba godalgas.

Līdz ar to Latvija kvalificējās U-19 Pasaules kausa izcīņai nākamajā gadā.

"Ir grūti un neloģski priecāties pēc zaudējuma, taču iekšēji esam ļoti priecīgi," žurnālistiem pēc spēles sacīja Kurucs. "Izcīnīt otro vietu, ir kaut kas vienreizējs. Pilnīgi piekrītu, ka mums pietrūka auguma centimetru un fizisko dotumu, ko centāmies kompensēt ar daudz sodiem. Vēlējāmies, lai serbi vairāk met soda metienus, taču šī stratēģija nenostrādāja."

Kurucs pauda, ka komandai šobrīd ir liela motivācija turpināt strādāt, lai nākamgad varētu piedalīties U-19 Pasaules kausa izcīņā. "Darbosimies kārtīgi visas sezonas garumā un ticu, ka turpināsim progresēt. Izaugsim un būsim fiziskajos dotumos tikpat spēcīgi, cik pārējās komandas."

Basketbolists piekrita, ka atlēkušās bumbas vairāk sakrāja Serbija, jo pretiniekiem bija auguma priekšrocības, taču nenoliedza, ka tajā pašā laikā spēles epizodes bija dažādas un ne vienmēr tas bija noteicošais faktors.

Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionāta finālā spēlēja pirmo reizi. No jauniešu izlasēm šis bija trešais gadījums, kad Latvijas basketbolisti nonākuši uzvaras attālumā no Vecā kontinenta zelta medaļām. Savukārt serbi aizstāvēja pērn izcīnīto Eiropas U-18 čempionu titulu.

2000./2001. gadā dzimušie basketbolisti sasniedza labāko rezultātu Latvijas U-18 izlašu vēsturē, jo iepriekš divas reizes tika izcīnītas bronzas medaļas, bet vēl divas reizes jaunieši palika ceturtajā vietā. Tāpat Latvijas U-18 izlase trešo reizi nodrošinājusi ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu U-19 komandām. Pirmo reizi Pasaules kausā Latvija spēlēja 1999.gadā, kad ieņēma devīto vietu, bet 2011. gadā, kad turnīrs notika Latvijā, tā ieņēma desmito pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!