Foto: Publicitātes foto
atvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika piektdien Norvēģijā spēcīgā konkurencē izcīnīja 19.vietas vasaras biatlona festivāla rollerslēpošanas sacensībās.

Šajās sacensībās dalībniekiem bija jāveic smaga 7,5 kilometrus gara distance, kas veda tikai augšup pa vidēji 8,5% stāvu serpentīnu bez nobraucieniem.

Vīru sacensības pirmajā piecās vietās finišēja mājinieki, uzvaru izcīnot Sīmenam Hegstadam Krīgeram, kurš distanci veica 27 minūtēs un 53,2 sekundēs. Otro vietu ieņēma Hanss Kristers Holunns, bet trešais bija Sīmens Andrēass Svēns, kuri uzvarētājam zaudēja attiecīgi 3,9 un 16,0 sekundes. Piekto vietu šajās sacensībās izcīnīja titulētais norvēģu distanču slēpotājs Martins Junsrūds Sunbī.

Savukārt Rastorgujevs finišēja 19.vietā, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 46 sekundes. Aiz Rastorgujeva palika tādi zināmi biatlonisti kā Juhanness Tīngnēss Bē un Simons Furkads.

Sacensību uzvarētājs Krīgers šī gada olimpiskajās spēlēs distanču slēpošanā izcīnīja trīs medaļas, no kurām divas bija zelta, bet Holunss tika pie bronzas godalgas.

Dāmu sacensībās triumfēja slavenā norvēģu distanču slēpotāja Terēza Juheuga, kurai nesen noslēdzās diskvalifikācija par aizliegto vielu lietošanu. Viņa distanci veica 31 minūtē un 46,3 sekundēs. Otro vietu izcīnīja zviedru distanču slēpotāja Šarlote Kalla, kura uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 47,5 sekundes, bet trešā bija viņas tautiete Eba Andešsone, kura bija vēl 3,9 sekundes lēnāka.

Bendika Juheugai zaudēja sešas minūtes un 15,0 sekundes, izcīnīdama 19.vietu.

Arī dāmu sacensību pjedestālā finišējušās sportistes šoziem olimpiskajās spēlēs guva medaļas. Kalla izcīnīja četras godalgas, no kurām viena bija zelta, bet Andešsone tika pie vienas medaļas.

Startam šajās sacensībās bija pieteikti 113 vīrieši un 60 sievietes.

Vasaras biatlona festivāls turpināsies piektdien ar dažādām sacensībā, biatlonistiem spēkojoties šaušanā un masu startā, bet sestdien būs mači supersprintā.

Abi Latvijas biatlonisti šajā festivālā piedalījās arī pērn, rollerslēpošanā Rastorgujevam izcīnot 19.vietu, bet Bendikai gūstot 28.pozīciju.

Rastorgujevs sezonas pirmos treniņus aizvadīja Alūksnē, bet Bendikai bija vairākas treniņnometnes Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!