Foto: FIVB
Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ceturtdien izcīnīja otro uzvaru Vīnē notiekošā pieczvaigžņu turnīra apakšgrupā, tādējādi nodrošinot sev vietu turnīra izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Savukārt sieviešu turnīrā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka zaudēja "play-off" pirmās kārtas mačā.

Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā ar 1-2 (21:19, 16:21, 13:15) piekāpās vācietēm Viktorijai Bīnekai un Izabellai Šneiderei. Šo maču pirmajā setā nācās apturēt lietus un vēja dēļ, kad rezultāts bija 14:14.

Graudiņa/Kravčenokai izslēgšanas spēles bija jāsāk no pirmās kārtas, jo grupu turnīrā viņas izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja vienu zaudējumu. Abas latvietes pirmo reizi startēja piecu zvaigžņu turnīra pamatsacensībās.

Pļaviņš/Točs cīņā par pirmo vietu A grupā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:18) diezgan pārliecinoši pārspēja Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu no ASV. Arī šis mačs laika apstākļu dēļ uz laiku tika pārtraukts pie rezultāta 8:6 pirmajā setā, tomēr latviešus tas neizsita no sliedēm.

Līdz ar to Pļaviņš/Točs izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, jo izcīnīja pirmo vietu savā grupā. Pirms tam latvieši pieveica ar 2-1 (17:21, 21:19, 17:15) pārspēja čehus Ondržeju Perušiču/Dāvidu Švaineru.

Pirmo vietu savā grupā vēl mēģinās izcīnīt Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuru nākamie pretinieki būs brazīlieši Vitors Gonsalvešs Felipe/Evandru Gonsalešs Oliveiru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!