Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketbolists Andrejs Šeļakovs pievienojies Ukrainas superlīgas komandai Odesas "Dynamo", kuru nesen pastiprināja arī Arnolds Helmanis un Mārcis Vītols, informē sportistu pārstāvošā aģentūra "Prime Athlete".

29 gadus vecajam latviešu basketbolistam šī būs atgriešanās Odesas komandā, kurā viņš pirmoreiz nonāca 2013. gadā.

Daļu aizvadītās sezonas Šeļakovs pavadīja "Jūrmalas" komandā, nospēlējot tajā 20 spēles Latvijas Basketbola līgā (LBL) un vidēji gūstot deviņus punktus, kā arī sakrājot piecas atlēkušās bumbas. Tāpat viņa kontā sešas spēles Baltijas Basketbola līgā (BBL), kur Šeļakovs sešās spēlēs izcēlās ar 6,5 punktiem un 9,5 atlēkušajām bumbām.

Pagājušo sezonu viņš iesāka Lietuvas Basketbola līgas vienībā Alītas "Dzūkija", kur desmit mačos vidēji atzīmējās ar 2,9 punktiem un 5,5 atlēkušajām bumbām.

Bet pēc tam viņš pievienojās "Betsafe/Liepāja", kuras sastāvā divos mačos guva vidēji 18 punktus un savāca 9,5 bumbas zem groziem.

Savukārt janvāra sākumā Šeļakovs devās uz Poliju, pievienojoties šīs valsts nacionālā čempionāta pastarītei Varšavas "Legia". Polijas čempionātā Šeļakovs astoņos mačos iemeta vidēji divus punktus un savāca 3,8 atlēkušās bumbas.

Šeļakovs šogad atgriezīsies Odesas vienības rindās, kur debitēja 2013. gadā. Tāpat bez viņa šajā klubā dažas dienas ir vēl divi latvieši Helmanis un Vītols.

Odesas vienība aizvadītajā sezonā uzvarēja Ukrainas pēc spēka otrajā līgā, nodrošinot ceļazīmi uz superlīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!