Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas biatlona izlasei ir pievienojušās trīs sportistes un viņu treneris, apstiprinājusi Ukrainas Biatlona federācijas (UBF) vadība.

Vietējie mediji pirms tam ziņoja, ka Ukrainas junioru izlasei gatavojas pievienoties Jekaterina Beha, Anastasija Rasskazova un Oksana Moskaļenko. Ar viņām darbu turpinās krievu treneris Iļja Lopuhovs, kurš savulaik strādājis sporta skolā, kas izaudzināja titulēto krievu biatlonisti Olgu Zaicevu.

"Lopuhovs turpinās ar viņām strādāt. Pieslēgsim arī (slēpotāju) Valentīnu Ševčenko. Cik zinu, pēc vasaras čempionāta tiek plānots, ka sportistes no nacionālās komandas pāries uz junioru izlasi. Tā mēs formēsim tuvākās rezerves un gatavosimies sacensībām," UBF prezidentu Vladimiru Brinzaku citē portāls "biathlon.com.ua".

Krievu mediji ir saskaitījuši, ka laikā no 2010. gada Ukraina ir naturalizējusi jau vairāk nekā 15 Krievijas biatlonistu, kuri nav varējuši iekļūt valsts izlasē vai nonākuši konfliktā ar vietējām federācijām. Tiesa, liela daļa no viņiem neiekļuva arī Ukrainas izlasē un drīzumā noslēdza karjeru.

Ukrainas sporta pavalstniecību visbiežāk izvēlas Krievijas un Baltkrievijas sportisti, savukārt ukraiņi nereti pāriet uz Moldovas vai Slovākijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!