Foto: cev.lu
Latvijas volejbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, trešdien viesos sīvā pārbaudes spēlē ar 3-0 (27:25, 26:24, 25:23) uzvarēja Portugāles valstsvienību, informē Latvijas Volejbola federācijā.

Abas komandas pirms mača vienojās, ka gadījumā, ja cīņa beigsies trīs setos, tad tiks aizvadīts arī papildus sets, kurš šoreiz ar 25:15 uzvarēja Portugāle, taču tas nemaina cīņas gala rezultātu.

Šo cīņu "vilkiem", kā tiek dēvēta Latvijas izlase, uzsāka komandas kapteinis Romāns Saušs, kā arī Andrejs Zavorotnijs, Hermans Egleskalns, Atvars Ozoliņš, Toms Švans, Deniss Petrovs un libero Ingars Ivanovs. Spēles laikā laukumā pabija visi 14 uz Portugāli aizbraukušie volejbolisti, ceturto setu aizvadot ar nosacītajiem rezervistiem.

Rezultatīvākie "vilku" rindās bija Saušs ar 16, Egleskalns ar 14 un Švans ar 13 punktiem, bet pie punktiem netika vien cēlājs Jānis Jansons un libero Ivanovs. Mājiniekiem arī trīs spēlētāji pārsniedza 10 gūto punktu robežu – Martins Lourensu ar 15 punktiem kļuva par mača otru rezultatīvāko spēlētāju, Valdiram Sekeiram bija 12 punkti un serbu izcelsmes spēlētājam Filipam Cvetičaninam – 11 punkti.

Latvija joprojām daudz kļūdījās servēs (24 kļūdas pret Portugāles 10), un to efektivitāte bija labāka mājiniekiem (deviņi eisi pret trim). Servju uzņemšanā nedaudz labāki bija Latvijas volejbolisti, tāpat uzbrukumu precizitātē un blokā (deviņi rezultatīvi bloki pret portugāļu sešiem).

Abas komandas vēl divas pārbaudes spēles aizvadīs attiecīgi ceturtdien un piektdien.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase uz šīm pārbaudes cīņām Portugālē devās bez cēlāja Edvīna Skrūdera un diagonāles spēlētāja Reiņa Pekmana, kuriem ir nelielas veselības problēmas.

Portugāle šogad spēlēja Eiropas Zelta līgā, kur vispirms ieņēma pirmo vietu grupā, apsteidzot Somiju, Spāniju un Čehiju, bet finālčetriniekā pusfinālā trijos setos zaudēja vēlākajai līgas uzvarētājai Igaunijai un cīņā par trešo vietu piecos setos piekāpās Turcijai.

Nākamajā nedēļā Rīgā sporta namā "Daugava" viesosies Zviedrijas izlase, ar kuru tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles.

Latvijas volejbola izlase 15.un 19.augustā aizvadīs pirmās kvalifikācijas turnīra cīņas pret Izraēlu un valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas volejbola izlases kandidāti:

Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Edvīns Skrūders, Armands Āboliņš (abi - Jēkabpils "Lūši"), Romāns Saušs, Edvarts Buivids (abi - Dīrenas "Powervolleys", Vācija), Toms Vanags ("Usti nad Labem", Čehija), Aleksandrs Kudrjašovs ("Jovens Fonte Bastardo", Portugāle), Jānis Jansons, Atvars Ozoliņš ("Limbaži"/MSĢ), Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Andrejs Zavorotnijs, Andis Cimoška, Aleksandrs Avdejevs (visi - RTU/"Robežsardze"), Ingars Ivanovs (Karēlijas "Hurmos", Somija), Hermans Egleskalns ("Tours", Francija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!