Latvijas U-16 basketbola izlases kadetes trešdien Igaunijā triumfēja Baltijas kausa izcīņā, kamēr Latvijas puišu izlase palika trešajā vietā.

Matīsa Rožlapas vadītā Latvijas U-16 meiteņu izlase turnīra noslēdzošās kārtas spēlē ar rezultātu 62:52 (14:13, 14:11, 19:17, 15:11) uzvarēja Igaunijas U-16 izlasi, svinot trešo uzvaru tikpat spēlēs.

Latvijas komandai Madlēna Ģērķe guva 13 punktus, bet Kristiāna Koltone un Vanesa Jasa pievienoja attiecīgi 12 un 11 punktus.

Latvijas U-16 basketbolistes izcīnīja pirmo vietu turnīrā, jo guva trīs uzvaras tikpat spēlēs, kamēr Lietuvas kadetes ar divām uzvarām bija otrās, kamēr tālāk palika Igaunijas U-18 un U-16 izlases.

Jau ziņots, ka pirmajos divos mačos Latvijas U-16 izlases kadetes ar 64:57 uzveica Lietuvas vienaudzes, kā arī ar 62:52 pārspēja Igaunijas U-18 izlasi.

Tikmēr Mārtiņa Gulbja vadītā Latvijas U-16 puišu izlase Baltijas kausa izcīņu noslēdza ar rezultātu 78:82 (23:13, 13:22, 20:23, 22:24) zaudējot Igaunijas vienaudžiem, ciešot otro neveiksmi trīs spēlēs.

Latvijas komandā Krišs Helmanis guva 18 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Toms Liepiņš un Ričards Vanags pievienoja attiecīgi 13 un 11 punktus.

Latvija turnīru sāka ar rezultātu 71:83 zaudējot Lietuvas vienaudžiem, bet pēc tam otrdien ar rezultātu 89:47 sagrāva Zviedrijas vienaudžus.

Baltijas kausu izcīnīja Igaunijas U-16 izlase, kas uzvarēja visos trīs mačos, otrā ar divām uzvarām palika Lietuva, kamēr Latvijai bija viens panākums, bet zviedri turnīrā tikai zaudēja.

Gatavojoties Eiropas kadetu čempionātam, Latvijas basketbolistes ar rezultātu 70:64 uzvarēja Igaunijas vienaudzes, bet pēc tam pārbaudes turnīrā Polijā izcīnīja divas uzvaras pār turcietēm (76:69) un horvātietēm (86:54), taču cieta zaudējumu polietēm (58:63).

Pērn Latvijas U-16 meiteņu izlase Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, līdz ar to šovasar Latvijas U-17 meiteņu izlase piedalījās Pasaules kausa izcīņā jaunietēm.

Latvijas U-16 izlases basketbolistes Eiropas čempionāta A divīzijas turnīru augustā aizvadīs Lietuvā, apakšgrupu turnīrā tiekoties ar Spānijas, Serbijas un Nīderlandes izlasēm.

Tikmēr Latvijas kadeti pārbaudes spēlēs ar 86:72 un 89:87 uzvarēja Izraēlas vienaudžus, kā arī ar 91:51 un 107:63 apspēlēja ukraiņus.

Eiropas U-16 čempionātā Latvijas komandas pretinieki B grupas turnīrā būs Nīderlandes, Serbijas un Spānijas basketbolisti.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases kandidātes:

Elizabete Bulāne, Madlēna Ģērķe, Asnāte Ģērķe, Paula Mauriņa (visas - "Rīga"/"Jugla"), Katrīna Smilga, Nikola Priede (visas - "Rīga"/"Rīdzene"), Vanesa Jasa, Vika Altrofa (abas - "Kolibri"/47.vsk.), Kristiāna Koltone, Līva Krūmiņa (abas - 3.BJSS), Kristiāna Kulačkovska, Kolīna Kārtere (abas - "Saldus"), Līna Loceniece ("Liepāja 1"), Juta Harčenko ("Daugavpils"), Elīna Sičeva (Berģu skola).

Latvijas U-16 puišu basketbola izlases kandidāti:

Toms Skuja ("Rīga"/"Rīdzene"), Kārlis Daga-Krūmiņš ("Ķeizars"/"VEF Rīga"), Kārlis Kaugars (BJBS "Rīga"), Toms Liepiņš, Kaido Liepiņš-Liepa (abi - "VEF skola"), Noa Viljamsons, Rihards Parādnieks, Ričards Daniels Vanags (visi - "Rīga"/A.Kraukļa BS), Raimonds Čudars ("Rīga"/"Jugla"), Kristofers Vasiļevskis, Kristians Feierbergs, Krišs Helmanis (visi - "Rīga"/DSN), Kristians Šulcs ("Gulbene"), Rodijs Mačoha ("Liepāja", Fuenlavradas "Montakit" (Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!