Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Leģendārais itāļu futbola arbitrs Pjērluidži Kolina pametis Eiropas Futbola savienības (UEFA) tiesnešu komisijas darbu, atsaucoties uz "personiskiem iemesliem", pavēstījusi UEFA.

"Pjērluidži UEFA ienāca ar savu vīziju, izpratni un degsmi, kad 2005. gadā bija atvadījies no aktīvā futbola tiesneša darba. Gribu viņam pateikties par ieguldījumu šo gadu laikā un par to, ko viņš devis Eiropas futbolam kā tiesnešu vadītājs," saka UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins.

Kolinas vietā nāks cits itāļu speciālists, 50 gadus vecais Roberto Rozeti, kurš strādāja 2006. un 2010. gada Pasaules kausa finālturnīros un tiesāja 2008. gada Eiropas futbola čempionāta finālspēli, apstiprinājusi UEFA. Futbola tiesāšanā viņš pavadīja astoņus gadus no 2002. līdz 2010. gadam. 2008. gadā Starptautiskā Futbola, vēstures un statistikas federācija viņu atzina par gada labāko tiesnesi.

Šāgada Pasaules kausa finālturnītā Rozeti atbildēja par videotkārtojumu tiesnešu darbu.

UEFA tiesnešu komisijas pirmā vadītāja amatā Kolina nonāca 2010. gadā. 58 gadus vecais itāļu speciālists joprojām ir arī Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) tiesnešu komitejas vadītājs un Itālijas Tiesnešu asociācijas konsultants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!