Foto: FIVB
Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka trešdien izcīnīja uzvaru Vīnē notiekošā pieczvaigžņu turnīra pirmajā pamatsacensību spēlē, tādējādi nodrošinot sev vietu izslēgšanas cīņās, bet otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu, kas nozīmē, ka "play off" viņām būs jāiesāk ar pirmo kārtu.

H grupas cīņā Graudiņa/Kravčenoka ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja austrietes Lenu Plesjučnigu/Katarīnu Šicenheferi. Latvietes pirmo reizi spēlē šāda līmeņa turnīrā pamatsacensībās un jau ar pirmo piegājienu kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Cīņā par pirmo vietu H grupā un automātisku iekļūšanu astotdaļfinālā Graudiņa un Kravčenoka ar 1-2 (10:21, 21:17, 10:15) piekāpās austrālietēm Talikvai Klensijai/Mariafai Artačo.

Aizvadītajā nedēļas nogalē latvietes izcīnīja sudraba godalgu Eiropas U-22 čempionātā Jūrmalā, bet šonedēļ pārvarēja Vīnes pieczvaigžņu turnīra kvalifikāciju.

Vīnē pamatturnīrā spēlēs arī Latvijas vīriešu dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri turnīru uzsāks ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!