Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisists Roberts Grīnvalds trešdien iekļuva Rīgā notiekošā "Futures" līmeņa vienspēļu tenisa turnīra ceturtdaļfinālā.

Iepriekš kvalifikāciju pārvarējušais Grīnvalds, kurš rangā ierindojas 1913.pozīcijā, ar 6-1, 6-1 pārliecinoši apspēlēja baltkrievu Ivanu Ļutareviču, kurš ir planētas 1278.rakete. Līdz ar to Latvijas sportists par trešās kārtas sasniegšanu ieguvis divus ATP vienspēļu ranga punktus.

Ceturtdaļfinālā Grīnvaldam pretī stāsies ar pirmo numuru izliktā krieva Ronalda Slobodčikova (ATP 549.) un kvalifikāciju pārvarējušā francūža Nino Portaljē dueļa uzvarētājs.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Grīnvalds ar 3-6, 6-3, 6-4 uzvarēja īpašo ielūgumu saņēmušo amerikāni Danielu Soiferu, kurš rangā neatrodas.

Citā spēlē Artūrs Lazdiņš, kurš ATP rangā ieņem 1304.vietu un turnīrā piedalās ar rīkotāju īpašo ielūgumu, ar 1-6, 1-6 zaudēja 17 gadus vecajam krievu tenisistam Matvejam Miņinam, kurš ATP rangā ir 1133.pozīcijā. Lazdiņš tādējādi ticis pie viena ranga punkta.

Iepriekš pirmajā kārtā viņš ar rezultātu 6-0, 6-3 pārspēja citu pašmāju tenisistu Teodoru Pukši, kurš rangā nav atrodams un pirms tam pārvarēja kvalifikāciju.

Cits ar rīkotāju speciālo ielūgumu startējušais pašmāju tenisists Eduards Stefenbergs pirmajā kārtā ar rezultātu 0-6, 0-6 kapitulēja krievam Denisam Klokam, kurš rangā ieņem 746.vietu un turnīrā izlikts ar trešo numuru.

Pirmdien zaudējumu pirmajā kārtā cieta Mārtiņš Rocēns. Tikmēr kvalifikāciju nepārvarēja Rūdolfs Mednis, Deivids Jukša, Artūrs Kuļibaba, Rihards Emuliņš, Ņikita Jesaibegjans, Jānis Mellups, Toms Sutris, Gustavs Lukstiņš un Andris Gudins.

Savukārt dubultspēlēs pirmajā kārtā Jukša/Kuļibaba otrdien ar 7-6 (7:1), 1-6, 8:10 zaudēja Krievijas duetam Klokam/Miņinam, bet Emuliņš/Rocēns ar 4-6, 4-6 piekāpās lietuviešiem Tadam Babelim/Kasparam Žemaitelim, kuri turnīrā izlikti ar trešo numuru.

Pirmdien dubultspēļu ceturtdaļfinālu sasniedza Grīnvalds/Mednis, kuri spēlēs pret sacensību pirmo numuru Bogdanu Bobrovu no Krievijas un Ļutareviču, kā arī Lazdiņš/Mikus Losbergs, kuriem paredzēta spēle pret brazīliešiem Igoru Žimenesu un Matēušu de Almeidu.

Grīnvalds/Mednis pirmās kārtas cīņā ar 4-6, 6-2, 10:3 uzvarēja izraēlieti Šaharu Elbazu un lietuvieti Julisu Tverijonu, savukārt Lazdiņš/Losbergs ar 3-6, 7-6 (7:5), 11:9 bija pārāki pār francūžiem Pjēru Favrē un Portaljē.

Tikmēr dubultspēļu pirmajā kārtā zaudējumu pirmdien cieta Pukše/Stefenbergs. Dubultspēlēs ranga punkti tiek piešķirti sākot no pusfināla.

Turnīrs Kārļa Ulmaņa gatvē 150 ilgs līdz svētdienai.

Tikmēr Līga Dekmeijere un Betija Dūšele nav pārvarējušas ASV pilsētā Fortvērtā notiekošā ITF 25 000 sērijas turnīra kvalifikāciju. Dekmeijere apstājās kvalifikācijas otrajā kārtā, bet Dūšele cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Dekmeijere oficiālajos turnīros nebija startējusi kopš 2015.gada. Karjeras laikā viņa izcīnījusi vienu WTA un 19 ITF dubultspēļu titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!