Foto: LETA
Trešdien, 1.augustā, no plkst. 9:00 līdz pusnaktij mājaslapā "krastspretkrastu.lv" iespējams reģistrēt komandu IX diennakts basketbola turnīram "Krastu mačs", informēja organizatori.

Apmeklēt pasākumu aicināti visi 1.augustā mājaslapā reģistrēto komandu pārstāvji, jo dalībnieki tiks izlozēti tikai starp tām komandām, kuru pārstāvji pasākumu apmeklēs klātienē. Ierašanās no plkst.12.

"Tā kā pēdējos gados komandas "Krastu mačam" reģistrējās rekordātrā tempā, proti, astoņās minūtēs, mēs nolēmām veikt eksperimentu, ļaujot vienas dienas laikā pietikties visiem spēlēt gribētājiem un starp viņiem izlozēt tos, kuri dosies laukumā IX "Krastu mačā". Visu izšķirs nejaušība un veiksme, zināmā mērā šāda kārtība varētu pamainīt dalībnieku sastāvu. Ļoti svarīgi atcerēties, ka reģistrācija internetā ir tikai pirmais solis – lai piedalītos izlozē, komandas pārstāvim uz pasākumu 2.augustā ir jāierodas klātienē," teica "Krastu mača" idejas autors, basketbola kluba "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

"Esam ļoti pateicīgi visiem līdzšinējo pasākumu dalībniekiem, apmeklētājiem un atbalstītājiem par to atzinību, atsaucību, atbalstu un enerģiju, ko no jums saņemam, arī šogad "Krastu maču" organizējam ar vislielāko atbildību, lai sarīkotu jums lieliskus svētkus. Plašāk par programmas īpašajiem notikumiem informēsim preses konferencē," viņš turpināja.

2018.gada 18.-19.augustā laukumā Rīgas Kongresu nama Rīgas svētku un Rīgas brīvostas svētku ietvaros notiks jau devītais basketbola turnīrs "Krastu mačs", kur diennakts basketbola spēlē sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji, rezultāts patlaban ir 4:4.

Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, tā autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše. Dalība turnīrā ir bez maksas, turklāt katrs dalībnieks saņem unikālu spēles kreklu – kreisais krasts baltā, bet labais – melnā krāsā. Kreklu dizaina autors arī šogad būs mākslinieks Kristians Brekte.

"Krastu mača" īpašie notikumi, kas jau tradicionāli atklāj pasākumu, ir trīs punktu metienu un bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss. Tāpat arī šogad notiks pērn ieviestais prasmju izaicinājuma konkurss.

Visu diennakti pasākuma dalībniekus un viesus izklaidē Latvijas labākie dīdžeji, spēļu starplaikos notiek dažādi šovi un konkursi skatītājiem – tajā skaitā, ik stundu pasākuma apmeklētājiem ir iespējams sacensties tālmetienos no centra. Sestdienas vakarā uz mūzikas skatuves notiek īpašs kāda Latvijā populāra mākslinieka bezmaksas koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!