Foto: F64
Katrs Latvijas U-18 izlases basketbolists Eiropas čempionāta A apakšgrupas spēlē pret Itāliju deva būtisku ieguldījumu komandas uzvarā, pēc izcīnītā panākuma pauda valstsvienības galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Kā ziņojām, Latvijas U-18 puišu basketbola izlase otrdien Ventspilī Eiropas čempionāta A apakšgrupas noslēdzošajā trešajā mačā ar 90:68 (18:17, 35:19, 9:9, 28:23) pārspēja Itālijas vienaudžus.

"Spēles sākumā pietrūka agresivitātes pret Miaši [itāļu rezultatīvāko spēlētāju, kurš guva 18 punktus], tāpēc zaudējām punktus "pick n'roll situācijās," komentēja Visockis-Rubenis. "Lūzumu sekmēja gan aizsardzības sakārtošana, gan tas, ka turējām augstu spēles tempu, neļaujot pretiniekiem nostāties zonas aizsardzībā, kas otrajā spēlē palīdzēja viņiem uzvarēt Horvātiju."

Visockis-Rubenis atzīmēja visu spēlētāju devumu komandai. "Lieku reizi apstiprinājās, ka mūsu komandā ir svarīgs visu spēlētāju pienesums. Katrs deva būtisku ieguldījumu neatkarīgi no spēles laika. Ar tādu domu gatavosimies arī astotdaļfinālam."

Treneris arī apstiprināja, ka Latvijas potenciālās pretinieces Turcija vai Vācija stila ziņā ir krasi atšķirīgas komandas. "Priekšroku nedodu nevienai – kas būs, ar to cīnīsimies."

Latvijas izlase ar divām uzvarām trīs spēlēs izcīnījusi uzvaru apakšgrupā un savu pretinieci astotdaļfinālā uzzinās otrdienas vakarā. Otrajā vietā grupā arī ar divām uzvarām ierindojās Grieķija, bet trešā un ceturtā katra ar vienu panākumu palika attiecīgi Itālija un Horvātija.

Šī turnīra pirmajā mačā Latvija sestdien ar 73:77 piekāpās Horvātijai, bet pēc tam ar 80:74 uzvarēja Grieķiju.

Astotdaļfināla uzvarētāji 3., 4. un 5. augustā "Arēnā Rīga" cīnīsies par 1.-8.vietu, bet zaudētāji - "Elektrum" Olimpiskajā centrā par 9.-16. vietu. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Eiropas čempionātā U-18 grupā Latvijas puiši savulaik izcīnījuši bronzas medaļas (2007., 2010.) un ceturto vietu (1998., 2013.). Pēdējos gados starts nav bijis tik veiksmīgs - desmitā (2015), 13. (2016.) un 16. vieta (2017.). Pirms diviem gadiem, kad 2000. gadā dzimušie spēlēja U-16 čempionātā, pirmajā četriniekā bija Spānija, Lietuva, Turcija un Horvātija. Toreiz Latvijas komanda ne visai veiksmīgi aizvadīja svarīgās spēles turnīra vidusdaļā un beigās ieņēma 11. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!