Foto: AFI
Latvijas U-16 meiteņu un puišu basketbola izlases otrdien Piritā izcīnīja uzvaras Baltijas kausa otrajās spēlēs, kadetēm gūstot otro panākumu, bet kadetiem tiekot pie pirmās uzvaras turnīrā.

Matīsa Rožlapas vadītā U-16 meiteņu izlase ar rezultātu 62:52 (15:19, 11:7, 15:14, 21:12) uzvarēja Igaunijas U-18 izlasi, kas arī piedalās šajā turnīrā.

Uzvarētājām Kristiāna Koltone guva 14, bet Juta Harčenko 11 punktus, izcīnot arī deviņas atlēkušās bumbas.

Pirms pēdējās ceturtdaļas Latvijas kadetes bija priekšā tikai ar vienu punktu (41:40), bet pēdējo desmit minūšu laikā tika nodrošināts panākums.

Jau ziņots, ka turnīru Latvijas U-16 izlases basketbolistes pirmdien sāka ar 64:57 uzveicot Lietuvas vienaudzes, savukārt trešdien Latvijas kadetes spēkosies ar Igaunijas U-16 izlasi.

Tikmēr Mārtiņa Gulbja vadītā U-16 puiši izlase ar rezultātu 89:47 (31:21, 20:3, 16:11, 22:12) sagrāva Zviedrijas vienaudžus.

Uzvarētājiem 16 punktus guva un 13 atlēkušās bumbas izcīnīja Kristians Feierbergs, bet Toms Skuja un Kārlis Kaugars pievienoja attiecīgi 13 un 12 punktus.

Latvijas kadeti turnīru pirmdien sāka ar rezultātu 71:83 zaudējot Lietuvas vienaudžiem.

Baltijas kausa izcīņu Latvijas U-16 izlase noslēgs trešdien ar spēli pret Igaunijas vienaudžiem.

Gatavojoties Eiropas kadetu čempionātam, Latvijas basketbolistes ar rezultātu 70:64 uzvarēja Igaunijas vienaudzes, bet pēc tam pārbaudes turnīrā Polijā izcīnīja divas uzvaras pār turcietēm (76:69) un horvātietēm (86:54), taču cieta zaudējumu polietēm (58:63).

Pērn Latvijas U-16 meiteņu izlase Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, līdz ar to šovasar Latvijas U-17 meiteņu izlase piedalījās Pasaules kausa izcīņā jaunietēm.

Latvijas U-16 izlases basketbolistes Eiropas čempionāta A divīzijas turnīru augustā aizvadīs Lietuvā, apakšgrupu turnīrā tiekoties ar Spānijas, Serbijas un Nīderlandes izlasēm.

Tikmēr Latvijas kadeti pārbaudes spēlēs ar 86:72 un 89:87 uzvarēja Izraēlas vienaudžus, kā arī ar 91:51 un 107:63 apspēlēja ukraiņus.

Eiropas U-16 čempionātā Latvijas komandas pretinieki B grupas turnīrā būs Nīderlandes, Serbijas un Spānijas basketbolisti.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases kandidātes:

Elizabete Bulāne, Madlēna Ģērķe, Asnāte Ģērķe, Paula Mauriņa (visas - "Rīga"/"Jugla"), Katrīna Smilga, Nikola Priede (visas - "Rīga"/"Rīdzene"), Vanesa Jasa, Vika Altrofa (abas - "Kolibri"/47.vsk.), Kristiāna Koltone, Līva Krūmiņa (abas - 3.BJSS), Kristiāna Kulačkovska, Kolīna Kārtere (abas - "Saldus"), Līna Loceniece ("Liepāja 1"), Juta Harčenko ("Daugavpils"), Elīna Sičeva (Berģu skola).

Latvijas U-16 puišu basketbola izlases kandidāti:

Toms Skuja ("Rīga"/"Rīdzene"), Kārlis Daga-Krūmiņš ("Ķeizars"/"VEF Rīga"), Kārlis Kaugars (BJBS "Rīga"), Toms Liepiņš, Kaido Liepiņš-Liepa (abi - "VEF skola"), Noa Viljamsons, Rihards Parādnieks, Ričards Daniels Vanags (visi - "Rīga"/A.Kraukļa BS), Raimonds Čudars ("Rīga"/"Jugla"), Kristofers Vasiļevskis, Kristians Feierbergs, Krišs Helmanis (visi - "Rīga"/DSN), Kristians Šulcs ("Gulbene"), Rodijs Mačoha ("Liepāja", Fuenlavradas "Montakit" (Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!