Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportistiem no 6. Eiropas čempionāta krosmintonā, kas risinājās Norvēģijā, izdevies aizbraukt ar divām bronzas medaļām, informē Latvijas Krosmintona federācija.

Čempionātā kopskaitā tika pārstāvētas 15 valstis un sacensības norisinājās 11 vienspēļu kategorijās un 4 dubultspēļu kategorijās.

Sacensības sākās ar grupu turnīru, kur labākos rezultātus parādīja mūsu dāmas, kas spēja izkļūt no savām apakšgrupām, lai jau turpinātu cīņu par medaļām izslēgšanas turnīrā. Četrkārtēja Latvijas čempione un Pasaules reitinga trešajā vietā esošā Santa Paegle grupu turnīrā savām pretiniecēm nedeva nekādas cerības, visas spēles uzvarot pārliecinoši ar 2:0.

Tas Santai deva iespēju uzreiz iekļūst ceturtdaļfināla izslēgšanas spēlēs, kur pārliecinoša divu setu uzvara pret vācieti Andrea Horn (6. vieta reitingā). Pusfinālā Paeglei pretī stājās topoša Eiropas čempione, čehiete Eliška Andrlova, kurai nācās piekāpties divu setu spēlē. Rezultātā Latvijas pārstāvei augstākais sasniegums kādā no lielajiem turnīriem — 3. vieta Eiropas čempionātā sieviešu kategorijā.

Līdzīgu rezultātu parādīja Latvijas U14 meiteņu kategorijas spēlētāja, Agate Kristiāna Spāre (5. vieta reitingā), kas grupu turnīrā ieņēma 2. vietu savā grupā, piekāpjoties reitinga līderei un topošajai čempionei, slovēnietei Pikai Rogeljai. Turpinājumā Agatei nācās atzīt ungārietes Georgina Veres pārākumu un piekāpties divu setu pusfināla spēlē. Rezultātā Spārei arī 3. vieta Eiropas čempionātā U14 meiteņu kategorijā.

Kungiem neizdevās parādīt tik labus rezultātus kā dāmām, augstākais sasniegums "Open" kategorijas dubultspēļu pārim Mārtiņam Žogotam/Kasparam Sirmajam, kuri pārvarēja turnīra pirmo kārtu apspēlējot čehu pāri ar rezultātu 2:0, bet turpinājumā nācās piekāpties vāciešiem ar rezultātu 0:2, rezultātā izcīnīta 9. vieta.

Arī vīriešu vienspēlēs Latvijas sportistiem nedaudz pietrūka un neizdevās izkļūt no grupu turnīra, lai turpinātu izslēgšanas spēles, rezultātā vīriešu O50 kategorijā, Edijs Spāre ieņēma 16. vietu. "Open" kategorijā Mārtiņš Žogots ieņēma 29. vietu un Kaspars Sirmais — 43. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!