Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Karmelo Entonijs vienojies ar Atlantas "Hawks" komandu par līguma izpirkumu un ievietots atteikumu jeb "waiver" draftā un spēris soli tuvāk tam, lai nonāktu Hjūstonas "Rockets".

Pirms nepilnām divām nedēļām Entonija iepriekšējais klubs Oklahomasitijas "Thunder" aizmainīja Entoniju uz Atlantas "Hawks" komandu, pretī saņemot vācieti Denisu Šrēderu.

Darījumā tika iesaistītas trīs komandas, tostarp Filadelfijas "76ers", kas no "Hawks" ieguva uzbrucēju Maiku Muskalu, bet "Thunder" no Filadelfijas saņēma Džastinu Andersonu un francūzi Timotē Luvavu-Kabarro, kā arī no Atlanta ieguva 2022. gada NBA drafta pirmās kārtas izvēli.

Jau pirms Entonija aizmainīšanas uz "Hawks" tika ziņots, ka viņš šajā komandā nepaliks, bet, visticamāk, pievienosies "Rockets" komandai.

Basketbolistam bija spēkā līgums uz nākamo sezonu par 27,9 miljoniem ASV dolāru (24 miljonus eiro), taču tagad viņš ar "Hawks" vienojies par izpirkumu 2,4 miljonu (1,9 miljonu eiro) vērtībā, kuru gan nāksies maksāt Entonija jaunajam klubam. Tiesa, NBA noteikumi paredz, ka Entonijs vispirms jāievieto "waiver" draftā, no kura viņu 48 stundu laikā teorētiski var izvēlēties jebkurš cits līgas klubs.

Līdz šim interesi par 34 gadus veco uzbrucēju, kurš NBA aizvadījis 15 sezonas, desmit reizes piedaloties Visu zvaigžņu spēlē, izrādījusi tkai "Rockets", taču Entonija ievērojamais līgums bija šķērslis, lai šī vienība viņu iemainītu. Savukārt kā brīvais aģents Entonijs var noslēgt mazāku līgumu.

Trīskārtējais olimpiskais čempions Entonijs "Thunder" komandai pievienojās pirms aizvadītās sezonas, bet pirms tam viņš sešas ar pusi sezonas nospēlēja Ņujorkas "Knicks" komandā, tostarp divus gadus kopā ar latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi.

NBA karjeru Entonijs sāka 2003. gadā Denveras "Nuggets" rindās, šajā komandā aizvadot septiņas ar pusi sezonas.

Entonijs NBA regulārajā čempionātā aizvadījis 1054 spēles, vidēji mačā gūstot 24,1 punktu. Savukārt aizvadītajā sezonā viņš 78 mačos izcēlās ar 16,2 punktiem spēlē, kas bija sezonas sliktākais rādītājs viņa karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!