Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pieredzējušais kanādiešu uzbrucējs, 41 gadu vecais Žeroms Iginla īpaši sasauktā preses konferencē pirmdien paziņojis, ka atvadās no profesionālā sporta.

1995. gada Nacionālās Hokeja līgas (NHL) draftā 18 gadus veco uzbrucēju ar 11. numuru izvēlējās Dalasas "Stars", bet drīzumā viņi aizmainīja Iginlu uz Kalgari, kur viņš aizvadīja 16 sezonas un kļuva par ilggadēju "Flames" kapteini un rekordistu gūto vārtu, rezultativitātes punktu un aizvadīto spēļu ziņā.

2002. gadā Iginla ieguva Ārta Rosa balvu, Lestera Pīrsona un arī Morisa Rišāra balvu, bet gadu vēlāk ar "Flames" iekļuva Stenlija kausa finālā un vēlreiz ieguva Morisa Rišāra balvu, kā arī Kinga Klensija piemiņas balvu, ko pasniedz hokejistam, kas ir piemērs laukumā un aktīvi piedalās sabiedriskajās norisēs.

Kopumā NHL Iginla aizvadījis 20 sezonas; bez "Flames" viņš pa vienai sezonai pārstāvējis Pitsburgas "Penguins", Bostonas "Bruins" un Losandželosas "Kings", kas bija viņa pēdējā darbavieta NHL, kā arī trīs sezonas — Kolorādo "Avalanche".

Aizvadītajā sezonā Iginla trenējās ar Bostonas "Bruins" fārmklubu "Providence", bet viņam ta arī neizdevās parakstīt līgumu ar kādu no NHL klubiem, un līdz ar to pēdējā sezona līgā viņam bija 2016./2017. gadā.

Piecas reizes Iginla piedalījies NHL Zvaigžņu spēlē, bet 2009. gada nogalē viņu iekļāva NHL desmitgades labāko spēlētāju simboliskajā izlasē.

Ar Kanādas hokeja izlasi Iginla piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs, 2002., 2006. un 2010. gadā, un kļuvis par divkārtēju olimpisko čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!