Foto: LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, ieņem attiecīgi 11. un 20. vietu, saglabājot savu pozīciju.

Ostapenko vēl maija beigās bija pasaules ranga piektā rakete, kas ir Latvijas rekords, tomēr tenisistei neizdevās aizstāvēt Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas godu, tāpēc viņa zaudēja vietu planētas pirmajā desmitniekā un atkāpās uz 12. vietu, bet pēc Vimbldonas čempionāta pusfināla sasniegšanas vienu pozīciju atguva.

Viņa WTA TOP 10 atradās kopš pagājušā gada septembra.

Sevastova pagājušajā nedēļā pēc Maskavas WTA "International" turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanas izstājās no sacensībām. Savukārt aizpagājušajā svētdienā viņa triumfēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, nopelnot 280 ranga punktus, kas viņai no 22. pozīcijas palīdzēja pakāpties uz 20. vietu.

Sevastova jau kopš pagājušā gada maija regulāri atrodas pasaules ranga pirmā divdesmitnieka robežās.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā zaudējusi vienu vietu un ieņem 278. pozīciju, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane pēc aizpagājušās nedēļas triumfa ITF 15 000 sērijas turnīrā Pērnavā par 84 vietām pakāpusies uz 603. pozīciju, kas ir viņas līdzšinējās karjeras rekords.

Alise Čerņecka par septiņām vietām atkāpusies uz 1018. pozīciju, bet Irina Ļapustina ir 1139. pozīcijā, zaudējot divas vietas.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līderpozīcijā kārtējo nedēļu atrodas Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja, rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties februāra beigās. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņackai, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet šobrīd joprojām atrodama otrajā pozīcijā.

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Trešo vietu ieņem Sloeina Stīvensa no ASV, kamēr ceturtā ir Vimbldonas čempionātā uzvarētāja Angelika Kerbere. Piektā un sestā joprojām ir attiecīgi ukrainiete Jeļina Svitoļina un francūziete Karolīna Garsija, kamēr septīto vietu ieņem spāniete Garvinje Mugurusa. Savukārt astotajā un devītajā vietā ir čehietes Petra Kvitova un Karolīna Plīškova, bet pirmo desmitnieku noslēdz vāciete Jūlija Gērgesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!