Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā zaudējis vēl 15 pozīcijas, kamēr pirmās raketes godu joprojām notur spānis Rafaels Nadals.

Ernests Gulbis, kurš pēc veiksmīgā Vimbldonas tenisa turnīra bija pietuvojies ranga TOP 100, tagad noslīdējis uz 129. vietu. Kā ziņojām, aizvadītās nedēļas beigās latviešu tenisists nepārvarēja Kicbīeles turnīra kvalifikāciju.

Pārējiem rangā esošajiem Latvijas pārstāvjiem itin iespaidīgs kāpums — Mārtiņam Podžus par 14 vietām uz 586. pozīciju, Miķelim Lībietim par 13 vietām (1591.), bet Jānim Podžus — par 11 pozīcijāmm (1690.).

Artūram Lazdiņam kritums par 66 vietām (1304.), Krišjānim Stabiņam — par 86 pozīcijām (1690.), Robertam Grīnvaldam par 78 (1779.), bet Mārtiņam Rocēnam — par 23 vietām (1913.).

ATP ranga spēcīgāko desmitniekā bez izmaiņām: Nadals ir pirmais, viņam seko šveicietis Rodžers Federers, Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, argentīnietis Huans Martins del Potro. Piektajā vietā ir Dienvidāfrikas Republikas tenisists Kevins Andersons, sestais ir bulgārs Grigors Dimitrovs, tad nāk horvāts Martins Čiličs, austrietis Dominiks Tīems, amerikānis Džons Isners un serbs Novāks Džokovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!