Foto: LETA
Māsas Lauma un Māra Grīvas svētdien Daugavas stadionā Latvijas čempionātā vieglatlētikā svinēja dubultuzvaru tāllēkšanas sacensībās.

L.Grīva savā labākajā mēģinājumā lēca 6,63 metru tālumā, kamēr M.Grīvas labākais rezultāts bija 6,50 metri.

Tikmēr trešo vietu ar 6,08 metriem izcīnīja Rūta Lasmane. Tikpat tālu lēca arī Azerbaidžānas pārstāve Ingeborga Grunvalda, kura gan startēja ārpus Latvijas čempionāta ieskaites.

L.Grīva jau pērn izpildīja Eiropas čempionāta normatīvu, kas ir 6,60 metri.

Ņemot vērā IAAF punktus, L.Grīvas rezultāts bija augstvērtīgākais starp visiem svētdienas sacensību dalībniekiem.

Vīriešiem tāllēkšanā, nepiedaloties valsts rekordistam Elvijam Misānam, ar 7,18 metriem uzvarēja Dairis Rinčs, otro vietu guva Didzis Siksalietis, kamēr trešais bija Pēteris Pauls Vīksne.

Savukārt 200 metru sprintā sievietēm nestartēja abas vadošās Latvijas sprinteres Sindija Bukša un Gunta Latiševa-Čudare, uzvaru ar 24,52 sekundēm svinot Evijai Šēferei. Otro vietu guva Patrīcija Karlīna Roshofa, kamēr trešā bija Paula Katrīna Skalberga. Vīriešiem šajā pašā distancē ātrākais ar 21,55 sekundēm bija Iļja Petrušenko, kurš aiz sevis atstāja Aleksandru Kucu un Valēriju Valinščikovu.

Tikmēr 800 metru skrējienā dāmām ar divām minūtēm un 8,02 sekundēm uzvarēja Līga Velvere, otro vietu izcīnīja Patrīcija Cīrule, bet trešā bija Agita Švetere. Vīriem šajā distancē ar vienu minūti un 50,21 sekundi ātrākais bija Daniels Bambals, otrais bija Rolands Jierķis, bet trešo vietu ieņēma Pauls Ārents.

Par čempionu 400 metru barjerskrējienā kļuva Maksims Sinčukovs, kurš distanci veica 51,66 sekundēs, sudrabu guva Salvis Krusietis, kamēr trešais bija Armands Buivids. Dāmām ar vienu minūti un 3,27 sekundēm uzvarēja Anna Ševčenko, bet vēl uz goda pjedestāla kāpa Madara Kaive un Amanda Radava.

Augstlēkšanā vīriem par valsts čempionu kļuva Jānis Vanags, kurš pārvarēja 2,05 metru augstumā novietot latiņu, bet otrais un trešais bija attiecīgi Normunds Pūpols un Sandis Rošāns. Sievietēm uzvaru ar rezultātu 1,76 metri svinēja Madara Onužāne-Saliņa, bet vēl pirmajā trijniekā tika Solvita Dzilnava un Zane Zemīte.

Tikmēr 10 000 metru distancē vīriem par čempionu tika kronēts Jānis Girgensons, kurš distanci veica 30 minūtēs un 49,46 sekundēs, par 5,29 sekundēm pārspējot Latvijas rekordistu maratonā Valēriju Žolneroviču. Tikmēr trešo vietu ieņēma Artūrs Niklāvs Medveds. Sieviešu konkurencē ar 38 minūtēm un 6,48 sekundēm uzvarēja Karīna Helmane-Soročenkova, kura aiz sevis atstāja Leldi Neimandi un Anastasiju Gerasevu.

Savukārt vesera mešanā savu kārtējo titulu izcīnīja pieredzējušais Igors Sokolovs, kura mestais rīks lidoja 63,69 metru tālumā. Otro vietu izcīnīja Ainārs Vaičulēns, bet trešais bija Andrejs Pavļenkovs. Dāmām ar 48,66 metru tālu metienu uzvarēja Eva Rudzīte, otrā bija Liene Roziņa, bet trešo vietu ieņēma Kristiāna Poļakova.

Diska mešanā sievietēm pārliecinošu uzvaru ar 51,18 metriem svinēja Dace Šteinerte, kura laboja personīgo rekordu, otrā bija Inga Miķelsone - Leimane, bet trešo vietu ieņēma Kristīne Strazdīte. Vīriem pirmais ar 49,50 metriem bija Arnis Žviriņš, bet vēl pie godalgām tika Sandris Lindbergs un Dāvis Oliņš.

3000 metru skrējienā dāmām uzvarēja Agata Strausa, kura distanci veica deviņās minūtēs un 39,93 sekundēs, atstādama aiz sevis Guntu Holštromu un Simonu Alisi Salmiņu. Vīriem šajā distancē ar astoņām minūtēm un 31,97 sekundēm uzvarēja Uģis Jocis, otrais bija Reinis Hartmanis, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpaKristaps Vējš-Āboliņš.

Tikmēr 3000 metru kavēkļu skrējienā vīriešiem nepārspēts palika Alberts Blajs, kurš distanci skrēja deviņās minūtēs un 22,01 sekundē, kamēr otrais bija Artūrs Niklāvs Medveds, bet trešais - Kaspars Gulbis. Sievietēm šajā pašā distancē ar 11 minūtēm un 38,79 sekundēm uzvarēja Irīna Štūla-Pankoka, kura aiz sevis atstāja Anastasiju Vidončikovu un Kristīni Jevsejevu.

Svētdien tika dalītas medaļas arī 4x400 metru stafetēs, kur vīriem ar trim minūtēm un 32,81 sekundi uzvarēja Jelgavas kvartets Kārlis Eiduks, Artis Dude, Ilvars Ieviņš un Kristers Kalniņš, otro vietu guva Madonas skrējēji, bet trešie bija Viktora Lāča audzēkņi. Savukārt sievietēm ar trim minūtēm un 52,94 sekundēm uzvarēja "Auseklis" sprinteres Paula Katrīna Skalberga, Katrīna Kamarūte, Marta Ločmele un Marija Medvedjeva, otrās bija Lāča trenētās sportistes, bet trešās - Saldus skrējējas.

Ziņots, ka čempionāta pirmajā dienā augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze, kura ar 63,18 metrus tālu metienu laboja personīgo rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!