Foto: AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas šosejas riteņbraucējs Džeraints Tomass no "Sky" komandas sestdien nokļuva vairs tikai soļa attālumā no triumfa prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Sestdien velobrauciena ietvaros tika aizvadīts 31 kilometru garš individuālais brauciens, kurā uzvaru guva Nīderlandes sportists Toms Dumulēns no "Sunweb" vienības, finišu sasniegdams pēc 40 minūtēm un 52 sekundēm.

No nīderlandieša par vienu sekundi atpalika četrkārtējais "Tour de France" čempions Kristofers Frūms no Lielbritānijas ("Sky"), kamēr trešais, zaudējot 14 sekundes, bija Tomass.

Tiesa, Tomass ir teju nodrošinājis uzvaru prestižajā velobraucienā, jo svētdien sportistiem ir jāveic salīdzinoši viegls līdzenuma posms, bet viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju kopvērtējumā Dumulēnu ir viena minūte un 51 sekunde, ko atgūt ir praktiski neiespējami.

Pašlaik 32 gadus vecais Tomass savas karjeras laikā vēl nekad nav uzvarējis kādā no lielajām tūrēm.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas sestdien individuālajā braucienā bija 56. vietā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 37 sekundes.

Kopvērtējumā pēc veiktiem 20 posmiem Tomass par nepilnu divu minūšu tiesu apsteidz Dumulēnu, kamēr trešais ir Frūms, kurš atpaliek par divām minūtēm un 24 sekundēm.

Savukārt Skujiņš atrodas 81. vietā, zaudēdams divas stundas, 52 minūtes un septiņas sekundes.

Pagājušajā nedēļā notikušajā 15. posmā Skujiņš uzrādīja savu karjeras labāko rezultātu "Tour de France", izcīnot piekto vietu.

Latvietis arī neilgu laiku bija līderis kalnu karaļa ieskaitē, kurā pirmais ir francūzis Žiljēns Alafilips no "Quick-Step Floors" ar 170 punktiem. Savukārt latvietis ar astoņiem punktiem ieņem 35. pozīciju. Skujiņš par kalnu karaļa kopvērtējuma līderi kļuva pēc piektā posma, nākamajos četros, kuros gan nebija lielu kalnu, vadību nosargājot.

Pašlaik 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais "Tour de France" karjerā. Pērn viņš piedzīvoja debiju lielajās tūrēs, "Vuelta a Espana" izcīnot 123.vietu kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18. posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17. vietu.

Skujiņš maijā izcīnīja uzvaru vienā no UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena posmiem, triumfējot šo sacensību kalnu karaļa vērtējumā. Tāpat viņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx", kas viņam bija vien otrās sacensības "Trek-Segafredo" komandā.

Skujiņš jūnijā tika kronēts par Latvijas čempionu individuālajā braucienā.

Pērn "Tour de France" triumfēja brits Kristofers Frūms, izcīnot savu ceturto titulu un trešo pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!