Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāri Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs sestdien iekļuva Majoru pludmalē notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas U–22 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Meiteņu turnīrā ar pirmo numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas sacensību otrās kārtas jeb astotdaļfināla mačā ar 2-1 (19:21, 21:13, 15:9) uzvarēja ar 27.numuru izliktās vācietes Jūliku Hofmani/Sāru Šulcu.

Pirmo setu abi dueti aizvadīja līdzvērtīgi, tomēr iniciatīvu pašā noslēgumā ieguva vācietes, kuras pirmo setu uzvarēja ar 21:19. Otrajā setā Graudiņa/Kravčenoka jau ņēma spēles grožus savās rokās un atradās vadībā nepārtraukti, likumsakarīgi otro setu uzvarot ar 21:13.

Tādējādi šī mača uzvarētājas noskaidrojās izšķirošajā - trešajā - setā. Cīņa tā ievadā ritēja punkts punktā, bet tā otrā pusē Graudiņa/Kravčenoka ieguva pāris punktu pārsvaru, ko izdevās pakāpeniski palielināt un tādējādi nodrošināt iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Graudiņa/Kravčenoka apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs guva pirmo vietu, līdz ar to izslēgšanas turnīru viņas varēja sākt no otrās kārtas.

Savukārt puišu turnīrā ar pirmo numuru izliktie Šmits/Samoilovs astotdaļfinālā ar 2-0 (21:17, 21:13) uzvarēja ar sesto numuru izliktos poļus Maceju Levicki un Milošu Kruku.

Pirmajā setā Šmits/Samoilovs pakāpeniski ieguva arvien lielāku iniciatīvu, kas pirmo setu ļāva uzvarēt ar 21:17. Tikmēr otrā seta ievads tika aizvadīts līdzvērtīgā cīņā, tomēr tā otrajā pusē iniciatīva pārgāja Latvijas sportistu pusē, viņiem gūstot virsroku ar 21:13 un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pirms tam Levickis/Kruks izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pieveica citu Latvijas duetu Aleksandru Nasonovu un Robertu Kļaviņu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien Latvijas pludmales volejbola pāri Varvara Brailko/Anete Namiķe, Vanesa Grosberga/Kristīne Briede un Nasonovs/Kļaviņš Eiropas U-22 čempionātu noslēdza dalītā 17.vietā.

Sieviešu izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā turnīra 30.numurs Brailko/Namiķe ar 0-2 (14:21, 10:21) pārliecinoši piekāpās ar 16.numuru izliktajām nīderlandietēm Katjai Stamai/Meksimai van Drīlai.

Iepriekš Nīderlandes pāris apakšgrupu turnīrā cieta zaudējumu pret vadošo Latvijas pāri Graudiņu/Kravčenoku.

Savukārt vēl vienā izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā ar 28.numuru izliktās Grosberga/Briede ar 0-2 (12:21, 14:21) piekāpās sacensību septītajam numuram Terezai Kotlasovai/Danielai Resovai no Čehijas.

Tādējādi šie Latvijas meiteņu pāri savās mājās notiekošo Eiropas U-22 čempionātu noslēguši dalītā 17. vietā.

Pirms tam Brailko/Namiķe un Grosberga/Briede izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, savās apakšgrupās ieņemdamas trešās vietas, kas izslēgšanas turnīru ļāva sākt no pirmās kārtas.

Vīriem izslēgšanas turnīru kā pirmie sestdien uzsāka ar 29. numuru izliktie Nasonovs/Kļaviņš, kuri pirmajā kārtā spraigā mačā ar 1-2 (21:18, 15:21, 14:16) piekāpās Levickim/Krukam.

Vēl izšķirošā - trešā - seta vidū Latvijas duets bija vadībā ar 7:4, tomēr pārsvaru nenosargāja un piedzīvoja zaudējumu.

Šmits/Samoilovs un Nasonovs/Kļaviņš savās apakšgrupās izcīnīja pa divām uzvarām trīs spēlēs. Šmits/Samoilovs uzvarēja apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no astotdaļfināla, bet Nasonovs/Kļaviņš citā apakšgrupā bija otrie, tādējādi spēkosies pirmajā kārtā.

No sešiem Latvijas duetiem izslēgšanas turnīrā neiekļuva tikai Rinalds Aišpurs/Rinalds Belerts, kuri apakšgrupā cieta trīs zaudējumus.

Lielākās cerības Latvijai šajā turnīrā saistās ar vīru duetu Šmitu un Samoilovu, kuri pērn ieguva bronzas godalgas pasaules U-21 čempionātā, kā arī sieviešu pāri Kravčenoku un Graudiņu - viņas jau 2016.gadā izcīnīja Eiropas U-22 čempioņu titulu.

Turnīra centrālais laukums spēj pulcēt ap 1600 cilvēku. Skatītājiem ieeja šajā Eiropas čempionātā ir bez maksas.

Augsta līmeņa pludmales volejbola spēles Jūrmalā notiek ik gadu. Pērn notika kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem, kur par vicečempioniem kļuva pašmāju duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!