Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas meiteņu pludmales volejbola pāri Varvara Brailko/Anete Namiķe, Vanesa Grosberga/Kristīne Briede un Aleksandrs Nasonovs/Roberts Kļaviņš sestdien Majoru pludmalē notiekošo Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas U–22 čempionātu noslēdza dalītā 17. vietā.

Sieviešu izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā turnīra 30. numurs Brailko/Namiķe ar 0–2 (14:21, 10:21) pārliecinoši piekāpās ar 16. numuru izliktajām nīderlandietēm Katjai Stamai/Meksimai van Drīlai.

Iepriekš Nīderlandes pāris apakšgrupu turnīrā cieta zaudējumu pret vadošo Latvijas pāri Tīnu Lauru Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku.

Savukārt vēl vienā izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā ar 28. numuru izliktās Grosberga/Briede ar 0–2 (12:21, 14:21) piekāpās sacensību septītajam numuram Terezai Kotlasovai/Danielai Resovai no Čehijas.

Tādējādi šie Latvijas meiteņu pāri savās mājās notiekošo Eiropas U–22 čempionātu noslēguši dalītā 17. vietā.

Pirms tam Brailko/Namiķe un Grosberga/Briede izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, savās apakšgrupās ieņemdamas trešās vietas, kas izslēgšanas turnīru ļāva sākt no pirmās kārtas.

Tikmēr Graudiņa/Kravčenoka astotdaļfināla maču aizvadīs plkst.13.10. Viņām būs jātiekas ar vācietēm Jūliku Hofmani/Sāru Šulcu (27.) vai izraēlietēm Anitu Deevu/Noju Čorinu (23.).

Ar pirmo numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs guva pirmo vietu, līdz ar to izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

Vīriem izslēgšanas turnīru kā pirmie sestdien uzsāka ar 29.numuru izliktie Nasonovs/Kļaviņš, kuri pirmajā kārtā spraigā mačā ar 1-2 (21:18, 15:21, 14:16) piekāpās ar sesto numuru izliktajiem poļiem Macejam Levickim/Milošam Krukam.

Vēl izšķirošā – trešā – seta vidū Latvijas duets bija vadībā ar 7:4, tomēr pārsvaru nenosargāja un piedzīvoja zaudējumu.

Zīmīgi, ka poļi astotdaļfinālā plkst. 14 tiksies ar Latvijas pāri Kristapu Šmitu/Mihailu Samoilovu, kuriem šajās sacensībās ticis pirmais numurs.

Šmits/Samoilovs un Nasonovs/Kļaviņš savās apakšgrupās izcīnīja pa divām uzvarām trīs spēlēs. Šmits/Samoilovs uzvarēja apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no astotdaļfināla, bet Nasonovs/Kļaviņš citā apakšgrupā bija otrie, tādējādi spēkosies pirmajā kārtā.

No sešiem Latvijas duetiem izslēgšanas turnīrā neiekļuva tikai Rinalds Aišpurs/Rinalds Belerts, kuri apakšgrupā cieta trīs zaudējumus.

Lielākās cerības Latvijai šajā turnīrā saistās ar vīru duetu Šmitu un Samoilovu, kuri pērn ieguva bronzas godalgas pasaules U–21 čempionātā, kā arī sieviešu pāri Kravčenoku un Graudiņu – viņas jau 2016. gadā izcīnīja Eiropas U–22 čempioņu titulu.

Turnīra centrālais laukums spēj pulcēt ap 1600 cilvēku. Skatītājiem ieeja šajā Eiropas čempionātā ir bez maksas.

Augsta līmeņa pludmales volejbola spēles Jūrmalā notiek ik gadu. Pērn notika kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem, kur par vicečempioniem kļuva pašmāju duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!