Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola dueti Marta Ozoliņa/Agnese Caica, Alise Lece/Ilze Liepiņlauska, Aleksandrs Solovejs/Rihards Finsters un Toms Šmēdiņš/Haralds Regža piektdien sasniedza Marokā notiekošā Pasaules kausa divu zvaigžņu turnīra astotdaļfinālu.

Turnīra septītais numurs Lece/Liepiņlauska F apakšgrupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:8) sagrāva kiprietes Darju Gusarovu/Zorju Konstantopulu, kurām piešķirts 18.numurs. Otrajā duelī Latvijas sportistes ar 2-0 (21:18, 21:13) apspēlēja itālietes Silviju Kostantīni/Ariannu Barboni, kuras izliktas ar astoto numuru.

Tikmēr turnīrā ar 11.numuru izliktās Ozoliņa/Caica B apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 2-1 (21:14, 18:21, 15:11) pārspēja zviedrietes Faniju Lindstremu/Sāru Malstremu, kurām ticis 14.numurs. Savukārt otrajā cīņā viņas ar rezultātu 0-2 (16:21, 13:21) piekāpās čehietēm Martinai Bonnerovai/Šārkai Naklādalovai, kuras izsētas ar otro numuru.

Lece/Liepiņlauska uzvarēja savā apakšgrupā, kamēr Ozoliņa/Caica bija otrās, abiem Latvijas duetiem iekļūstot izslēgšanas turnīrā jeb astotdaļfinālā.

Vīru sacensībās turnīra ceturtais numurs Solovejs/Finsters D apakšgrupas pirmajā duelī ar 2-0 (21:18, 26:24) pieveica zviedrus Līnusu Tulsi/Jākobu Molīnu, kuri izlikti ar 21.numuru, bet pēc tam ar 2-0 (24:22, 21:17) guva virsroku pār viņu tautiešiem Martinu Apelgrēnu/Sīmonu Būmanu, kuriem piešķirts devītais numurs.

Tikmēr sacensību 20.numurs Šmēdiņš/Regža E apakšgrupas pirmajā cīņā ar 2-0 (21:15, 21:16) apspēlēja austriešus Jērgu Vuclu/Simonu Frībaueru, kuriem izsēti ar piekto numuri, bet pēc tam ar 2-0 (21:18, 21:18) tika pārspēti norvēģi Sveins Odmunns Sūlhaugs/Lāšs Tveits Reterholts, kuri izlikti ar 17.numuru.

Abi Latvijas vīru dueti uzvarēja savās apakšgrupās un iekļuva astotdaļfinālā.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tiekoties grupas pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvēji un četri labākie no otro vietu ieguvējām nodrošina vietu astotdaļfinālā.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!