Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) ir nolēmusi joprojām paturēt spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) diskvalifikāciju, pavēstījis IAAF darba grupas vadītājs Rūne Andersens.

Krievija esot panākusi "ievērojamu progresu" cīņā ar dopingu, taču oficiālā statusa atjaunošanai nav izpildījusi divas IAAF prasības — atjaunot Krievijas Antidopinga aģentūru (RUSADA) un dot Pasaules Antidopinga aģentūrai (WADA) pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai. Pēc šo kritēriju izpildīšanas IAAF vēlreiz izskatīs KVF tiesību atjaunošanu.

Biedra statuss KVF uz laiku tika atņemts 2015. gada novembrī, balstoties uz WADA neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojumu par sistēmiskiem dopinga pārkāpumiem Krievijas vieglatlētikā. Vēlāk IAAF izveidoja īpašu darba grupu Rūnes Andersona vadībā, kas strādā pie Krievijas statusa atjaunošanas, nosakot tai "ceļa karti" un izpildāmos uzdevumus.

Krievijas sportisti valsts federācijas diskvalifikācijas dēļ starptautiskās sacensībās drīkst piedalīties tikai zem neitrāla karoga un pēc īpašas atļaujas iegūšanas no IAAF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!