Foto: AP/Scanpix
Vairāki Latvijas jaunie sportisti ceturtdien sasniedza Bulgārijā notiekošā pasaules U-23 čempionāta pusfinālu kanoe airēšanā un smaiļošanā.

Junioriem Egils Kalns vieninieku (K1) sacensību kvalifikācijā ierindojās piektajā vietā un iekļuva pusfinālā, bet Aleksejs Ševcovs vieniniekiem (C1) bija sestais kvalifikācijā, kas arī ļāva iekļūt pusfinālā. Starp junioriem pusfinālā iekļuva arī Ansis Grišāns (C1) un Edvards Ceipe (K1).

Meiteņu konkurencē vieninieku (K1) pusfinālu sasniedza Margarita Oša, bet junioriem divniekos Nauris Tomsons un Aigars Cīrulis (K2), kā arī Grišāns un Matīss Ozols (C2) tika pusfinālos.

Savukārt U-23 grupā Sabīne Cirša vieniniekiem (K1) sasniedza pusfinālu un šajā pašā vecuma grupā vieniniekiem (K1) pusfinālā iekļuva arī Artūrs Aldis Vilde. Pusfinālos vieniniekos iekļuva arī Roberts Legzdiņš (C1), Roberts Akemens (K1) un Jūlija Gutova (C1).

Jau ziņots, ka ceturtdien sieviešu vieninieku sacensībās Jeļizaveta Simačeva savā priekšbraucienā palika pēdējā starp piecām sportistēm, kā rezultātā viņai šis pasaules čempionāts turpināsies gandarījuma sacensībās.

Savukārt pārairu divniekos Kaspars Golmeisters un Oskars Ansis Ruģelis arī savā braucienā bija pēdējie starp četrām laivām, nonākdami gandarījuma kārtā.

Līdzīgs liktenis piemeklēja arī vieglsvaru pārairu divnieku Kalvi Kazaku un Ģirtu Sokolovu, kuri savā braucienā bija ceturtie starp piecām laivām, bet pusfinālu sasniedza tikai katra brauciena uzvarētāji.

Gandarījuma kārta tiks aizvadīta piektdien.

Jau vēstīts, ka trešdien Jānis Timbors sasniedza ceturtdaļfinālu vieninieku sacensībās.

Pasaules U-23 čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!