Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien, 26. jūlijā, turpināja savu uzvaru sēriju un iekļuva Maskavas WTA turnīra ceturtdaļfinālā.

Maskavas sacensību otrajā kārtā Sevastova, kura izlikta ar trešo numuru, smagā trīs setu cīņā ar 6-2, 6-7 (5:7), 6-4 pieveica rumānieti Irinu Baru. Rumāniete pasaules rangā ieņem vien 140. vietu un līdz šim WTA turnīros pamatsacensībās guvusi tikai divas uzvaras.

Sevastova viegli uzvarēja pirmajā setā, kura sākumā tenisistes gan apmainījās ar "breikiem". Sevastova pēc tam panāca 5-1 un vēlāk uzvarēja setu ar 6-2.

Otrajā setā Sevastova neizmantoja savas iespējas un beigās piedzīvoja zaudējumu. Latvijas tenisiste ātri panāca 3-0, varēja vēlreiz lauzt pretinieces serves geimu, bet izdevību neizmantoja. Pēc tam jau rumāniete uzvarēja divus geimus pēc kārtas, izlīdzinot cīņu otrajā setā 3-3. Sevastova gan uzreiz atbildēja ar pretinieces serves geima uzvaru, tomēr atkal nenosargāja pārsvaru. Arī seta izskaņā tenisistes apmainījās "breikiem", un tenisistēm nācās aizvadīt "tie break". 13. geimā Sevastova atspēlējās no 1:5, tomēr zaudēja divas izspēles un otro setu ar 6-7 (5:7).

Trešajā setā Sevastova nonāca zaudētājos ar 0-2, bet vēlāk pēc piektā geima palūdza medicīnisko pārtraukumu sāpošā kreisā ceļgala dēļ. Atgriezusies kortā, Sevastova uzreiz lauza pretinieces serves geimu, ko vēlreiz izdarīja 10. geimā, līdz ar to nodrošinot uzvaru visā spēlē.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova nopelnījusi 60 WTA ranga punktus. Tagad nākamajā kārtā Sevastova piektdien spēlēs pret baltkrievieti Aleksandru Sasnoviču. Abas tenisistes šogad janvārī tikās Brisbenas turnīra pusfinālā, panākumu gūstot baltkrievietei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!